Voor sommige ogen is een laserbehandeling geen optie. Bijvoorbeeld omdat het hoornvlies te dun is. Of vanwege een te sterke oogafwijking. Omdat we geen enkel risico nemen, onderzoeken we dan de mogelijkheid van een implantlens. Deze Artisan of Artiflex is een extra lensje in het oog. Het implantaat fixeren we achter uw hoornvlies op de iris. Uw eigen ooglens blijft behouden.  Een lensimplantatie neemt slechts een minuut of twintig in beslag.

In vergelijking met een laserbehandeling maakt een lensimplantaat veel sterkere correcties mogelijk (van min 24 tot plus 12). Voor mensen met een cilinderafwijking zijn er ook torische implantlenzen beschikbaar. Ophtec maakt deze geheel op maat.

We behandelen één oog per keer, met minimaal een week ertussen.

 
Artiflex implantlens Opthec
 
 
 
Een bewuste keuze

Er is een redelijk aanbod aan implantlenzen. Deze verschillen allemaal wat betreft materiaal, vorm, grootte en implantatietechniek.

Oogkliniek Heuvelrug kiest bewust voor de ArtiLens® van de firma Ophtec. Refractiechirurg Nico Trap legt uit waarom: “De Artisan en Artiflex hebben zich al meer dan 30 jaar bewezen als veilig en duurzaam. De resultaten zijn voorspelbaar goed. Bovendien brengen deze lenzen geen ongewenste veranderingen in het oog teweeg.”

Dat klinkt vanzelfsprekend. Maar de geschiedenis leert ons dat heel wat producten, ondanks hun CE-keurmerk, na een paar jaar van de markt worden gehaald vanwege bijwerkingen als staarvorming en een hoge oogdruk. “De ArtiLens heeft een bewezen staat van dienst en geeft ons de zekerheid dat we met een product te maken hebben van topkwaliteit. Een groot voordeel van de Artilens® is dat deze corrigeert tot -23,5 en +12.”

 
Artisan implantlens Opthec
 
 

Artisan Artiflex ArtiLens