Drs. Nico Trap

Oogarts

drs-nico-trap

Over Drs. Nico Trap

“Sinds 1989 ben ik oogarts, opgeleid in het Oogleidersgasthuis te Utrecht. Aanvankelijk werkte ik academisch maar mijn interesse in de nieuwste technieken om staar te opereren werd in de academische setting helaas niet gevoed en ondersteund. In het perifere ziekenhuis kreeg ik wel alle ruimte om als een van de eersten in Nederland daarmee aan de slag te gaan en om deze techniek verder te ontwikkelen.

De kwaliteit van staaroperaties werd met deze techniek op een zeer hoog niveau getild. Betere uitkomsten, kortere operatie- en hersteltijd, verdoving met druppels i.p.v. prikken e.d. en de technieken hebben zich vanaf die tijd, tot op de dag van vandaag, steeds meer ontwikkeld en verfijnd. Omdat we bij staaroperaties niet alleen helder zicht kunnen teruggeven maar ook de oogsterkte-afwijkingen kunnen corrigeren, groeide tegelijkertijd mijn interesse in de zgn. refractiechirurgie. Dat is de chirurgie die wordt verricht om mensen zoveel mogelijk bril-onafhankelijk te maken. Dat kan met laserchirurgie of d.m.v. (bijzondere) lensimplantaten, al dan niet door het vervangen van de eigen ooglens door een heldere nieuwe ooglens.

In 1996 zette ik de eerste schreden in die richting en in 2003 startte ik een eigen ooglaserkliek in Den Dolder, naast mijn werkzaamheden in het ziekenhuis. In 2009 richtte ik Oogkliniek Heuvelrug – tegenwoordig Xpert Clinics Oogzorg – en nam ik afscheid van het ziekenhuis. De laserkliniek bracht ik onder hetzelfde dak in, wat tegenwoordig Xpert Clinics Ooglaseren heet. Een belangrijke en spannende stap in mijn oogheelkundige carrière, waar ik geen dag spijt van heb gehad. Immers, hierdoor werd de oogheelkundige zorg beter en efficiënter met, bovenal, veel meer werkplezier voor iedereen in de kliniek. ‘Dedicated’ oogheelkundige zorg zonder de ‘afleiding’ van een (grote) ziekenhuisorganisatie. Daar vaart iedereen wel bij.

Momenteel ben ik voornamelijk nog bezig met staaroperaties, met speciale aandacht voor ‘speciale’ gevallen en bijzondere lensimplantaties. De laserchirurgie is mijn tweede passie die naadloos aansluit bij de staarchirurgie. Scherp zicht mogelijk maken voor jong en oud! Een sterke ambitie die ik al tijdens mijn opleiding tot oogarts had en nooit meer heb willen loslaten. En dat is gelukt.

Ik streef naar perfectie in de uitkomst van mijn chirurgische activiteiten. Bij elke ingreep denk ik na over hoe het nog beter zou kunnen. Tevens bereik ik zelf een leeftijd waarop ik wel eens nadenk over een oogheelkundige instelling waar ik later, als mijn ogen ouder worden en minder goed functioneren, voor een oogbehandeling (bijvoorbeeld staar) naartoe zou willen gaan. Mijn ambitie is om samen met mijn collega’s Xpert Clinics Ooglaseren die kliniek te laten zijn, die er is voor iedereen en dus ook voor mezelf, omdat ik weet dat het goed is. Wat mij betreft zijn we al zover, maar we streven altijd naar beter. Stilzitten is geen optie. Dus laat die staar maar komen, ik weet waar ik heen wil!”

Informatie

Lidmaatschappen

Website-Fotoshoot Oogzorg (4)

"Ik wil scherp zicht mogelijk maken voor jong en oud! Een sterke ambitie die ik al tijdens mijn opleiding tot oogarts had en nooit meer heb willen loslaten. En dat is gelukt."

In de lente en de zomer wil je volop genieten van het mooie weer. Maar wat nu als die heerlijke seizoenen verpest …

Elk voorjaar stijgt de vraag naar ooglaserbehandelingen bij Xpert Clinics Ooglaseren (voorheen Oogkliniek Heuvelrug). Niet zo gek: tijdens die heerlijke zomervakantie wil …

Denk jij er weleens over om je ogen te laten laseren? Je bent niet de enige: bij Xpert Clinics Oogzorg (voorheen Oogkliniek …

Sinds 1996 hou ik – oogarts Nico Trap – mij enthousiast bezig met refractiechirurgie. Met deze vorm van oogchirurgie zijn we in …