Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Drs. Stefan Coppens

Oogarts

drs-stefan-coppens

Over Drs. Stefan Coppens

“Na mijn studie geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) heb ik mij verder gespecialiseerd tot oogarts in het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUMC) in Amsterdam. Aan het einde van mijn oogheelkunde opleiding heb ik in 2015 in Parijs het European Board of Ophthalmology Diploma (EBOD) behaald. Na mijn opleiding heb ik in het VUMC een subspecialisatie met als aandachtsgebieden lens- en hoornvliesaandoeningen voltooid.

Aan het eind van mijn geneeskunde studie heb ik besloten mij te gaan specialiseren tot oogarts. Redenen waren mijn interesse in optica, de mogelijkheid om voor veel patienten een groot verschil te kunnen maken, en het chirurgische precisiewerk dat bij oogoperaties komt kijken. Tevens was ik gefascineerd door de ‘state of the art’ technieken die er toen al waren om mensen van hun bril af te krijgen.
Later, tijdens mijn oogheelkunde opleiding, realiseerde ik mij nog een ander mooi aspect van het vak. Je kunt vaak in het eerste consult al een diagnose stellen en samen met de patient een behandelplan maken welke je vervolgens zelf uitvoert. Je maakt het hele behandeltraject mee.

Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Xpert Clinics Ooglaseren met als aandachtsgebieden cataract- en refractiechirurgie en algemene oogheelkunde. Dit combineer ik met het opleiden van toekomstige oogartsen in Amsterdam als perifeer cataractopleider voor het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

Er zijn meerdere redenen waarom ik heb gekozen voor een zelfstandig behandelcentrum. Ons hele team is gefocust op oogheelkunde, zodat wij hoge kwaliteit en efficiëntie kunnen bieden. Wij hebben een goede bedrijfsvoering, ik kan mij als oogarts echt concentreren op de oogheelkunde en op mijn cliënten. De lijnen met het management zijn kort waardoor wij snel kunnen overgaan op bijvoorbeeld nieuwe technieken of behandelmethoden als deze beschikbaar komen. En, we werken met een klein team, zodat de patient zoveel mogelijk dezelfde gezichten ziet en wij persoonlijke oogheelkundige zorg kunnen bieden.

Ik streef naar tevreden cliënten! Graag wil ik cliënten zo goed mogelijk helpen en adviseren. Door aandachtig te luisteren, gedegen onderzoek te verrichten, en de behandelingsmogelijkheden te bespreken maak ik samen met de cliënt een persoonlijk plan. Ik probeer mijn overwegingen begrijpelijk uit te leggen, zodat ik samen met de cliënt de beste keuze kan maken.

Ik zorg er vervolgens voor dat de technische uitvoering hiervan optimaal verloopt. In sommige situaties is het beter om niets te doen, dan vind ik het belangrijk dat het eerlijke verhaal verteld wordt. In de meeste gevallen hebben wij echter zeer goede behandelingsmogelijkheden met mooie resultaten!

Als mijn cliënt na de behandeling naar mij toe komt met de mededeling dat het ‘reuze meeviel’ en dat ‘het zicht weer prachtig is’ blijft dat elke keer weer een geweldig moment!”

Informatie

Lidmaatschappen

Website-Fotoshoot Oogzorg (5)

"Ik streef naar tevreden cliënten! Graag wil ik cliënten zo goed mogelijk helpen en adviseren. Samen maken we een persoonlijk plan."