Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Merv. B.

De lensimplantatie van mevrouw B.

Mevr. B. (33): “Ik droeg al contactlenzen sinds mijn twaalfde. Dat ging altijd prima maar de laatste jaren kreeg ik steeds meer last van die lenzen: jeukende ogen, ontstekingen etc. Met een sterkte van meer dan -10 is een bril echt niet prettig. Zo’n bril is zwaar, de glazen zijn heel dik, ik werd er heel duizelig van en zag ook geen diepte. Ik heb elke soort lens geprobeerd, inclusief daglenzen, maar ook daar kreeg ik jeukende ogen van.

Ik kon vrij snel terecht

Mijn ouders zijn bij Oogkliniek Heuvelrug allebei aan staar behandeld en zij waren erg tevreden. Ik ben er dus zelf ook heen gegaan om te vragen wat er mogelijk was. Ik kon vrij snel terecht voor een vooronderzoek. Dat laseren geen optie zou zijn, wist ik al. Daarvoor had ik een te sterke afwijking. Lensimplantatie zou voor mij het meest geschikt zijn. Na het vooronderzoek volgden de exacte metingen en daarna nog een PI behandeling. Daarbij wordt een gaatje in je oog gemaakt om te voorkomen dat de oogdruk stijgt. Dat was heel snel gebeurd. Vervolgens zijn de operaties ingepland, met een week ertussen.

De operatie viel heel erg mee

Over die operatie dacht ik: ik zie het wel. Maar toen ik eenmaal mensen in operatiekleding zag en er een hartslagmeter geplaatst werd, realiseerde ik me: het is toch wel een operatie. Ik vond het spannender dan ik had gedacht. Gelukkig voelde ik er helemaal niks van. Nico Trap heeft de ingreep gedaan, het was in 20 minuten voorbij. Het viel me uiteindelijk heel erg mee. De volgende dag ga je weer op controle. Dat is fijn, dat er even gekeken wordt of het echt goed is gegaan. Alles was prima geregeld, ik wist waar ik aan toe was en bij vragen kun je altijd bellen.

Ik zie alles scherp

Ongeveer een week na de tweede operatie had ik weer stabiel zicht. Je moet er echt even aan wennen aan dat je gewoon goed ziet. Mijn sterkte is nu 0, ik zie alles scherp en heb niks meer nodig. Ik ga naar bed terwijl ik goed zie en word wakker terwijl ik goed zie. Gewoon je bed uit kunnen stappen is heel fijn, dat heb ik niet meer gehad sinds ik een kind was. Als ik een weekendje weg ga, hoef ik de helft van mijn toilettas niet meer mee te nemen, ook dat is lekker. En alle klachten die ik had door mijn contactlenzen, zijn verdwenen.”