Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Mevr. Dijkstra

De lensimplantatie van mevrouw Dijkstra

Mevr. Dijkstra (33): “Ik had een redelijk grote oogafwijking, waarvan een belangrijk deel cilindrisch was. Ik droeg lenzen maar had vaak last van droge ogen. Bovendien zag ik door die cilinder nooit scherp als ik mijn lenzen droeg. Lenzen bewegen namelijk mee als je knippert, maar dat is met zo’n hoge cilinder niet handig. Ik zag alleen scherp als de lens precies recht zat, mijn ogen waren dus constant bezig om te accommoderen. Eigenlijk had ik dat al geaccepteerd, totdat ik vorig jaar september autoreed en opeens met beide ogen onscherp zag. Daar ben ik erg van geschrokken en daarna merkte ik het opeens bij alles; mijn computerscherm stond standaard op 200% en ik kreeg zelfs rimpels van het continu knijpen met de ogen. Implantlenzen waren nooit een optie geweest omdat ik het een eng idee vond in mijn oog te laten snijden. Maar nu had ik het in één keer helder: implantlenzen waren de enige optie.

Dokter Trap gaf duidelijk advies

Ik ben me erin gaan verdiepen en kwam redelijk snel bij Xpert Clinics Oogzorg uit. De zorgverzekeraar had deze oogkliniek ook al genoemd. Ik had aangegeven dat ik door drs. Nico Trap geholpen wilde worden en dat kon. Dat eerste bezoek voelde bij de warme ontvangst aan de receptie al gelijk goed.

Tijdens het onderzoek werd een oogmeting gedaan door twee optometristen. Daarbij zag ik zo ongelooflijk scherp, ik wist niet wat me overkwam. Als het uiteindelijke resultaat daarbij in de buurt zou komen, zou dat fantastisch zijn. Daarna sprak ik met dokter Trap. Hij nam uitgebreid de tijd om al mijn vragen te beantwoorden en gaf heel duidelijk advies. Er waren twee opties om de kunstlens te plaatsen en hij legde goed uit wat het beste bij mijn oog paste. Omdat het vooronderzoek zo grondig gedaan was, had ik ook vertrouwen in het oordeel dat hij daarop baseerde. Ik heb gelijk besloten dat ik het wilde laten doen.

De operatie ging best snel

De operatie vond ik doodeng. Je weet dat het een hele simpele ingreep is, maar wat nou als het misgaat? Gelukkig was ik als eerste aan de beurt. Na het druppelen heb ik een rustgevende podcast opgezet, dat hielp goed. Helaas kreeg ik van die oogdruppels verschrikkelijke hoofdpijn. Schijnbaar geeft dat bij sommige mensen veel spanning op de oogspieren. Ik heb meteen een paracetamol genomen.

Op de ok begon een van de verpleegkundigen leuk te praten met mij, dat vond ik heel fijn. Ik was zo zenuwachtig maar zij bleef naast me staan, dat heeft me echt geholpen. Drs. Trap vertelde wat hij deed, het ging allemaal best snel. Ik was van tevoren heel bang dat je een mes op je oog ziet afkomen, maar door de felle lamp daarboven zie je eigenlijk niets. Tegen het einde van de ingreep kwam de hoofdpijn weer opzetten. Nico Trap heeft mij toen zodra het kon een oogdruppel gegeven om mijn pupil weer te verwijden en bijna meteen was de pijn weg.

Ik bleek 125% zicht te hebben

Toen ik een paar minuten na de operatie naar buiten liep was ik verbaasd: mijn oog was niet eens rood, het voelde alleen alsof er een klein zandkorreltje inzat. Naarmate de dag vorderde werd mijn zicht steeds scherper, een hele bijzondere ervaring. De volgende dag tijdens de controle zat ik al op 100% zicht, terwijl ik vroeger met mijn contactlenzen niet eens op 80% kwam met twee ogen. En het kon na de tweede operatie alleen maar beter worden.

Ook bij het tweede oog ging de operatie soepel. Toen ik de dag erna op controle kwam, bleek ik met dat oog zelfs 125% zicht te hebben. Ik herinner me nog dat moment in de wachtkamer: ik keek naar de parkeerplaats en kon het nummerbord lezen van de auto die helemaal achteraan stond. Fantastisch was dat!

Dit voelt zoveel vrijer

Het grootste verschil is het nieuwe normaal. Dat ik de tuin in kijk en alle blaadjes van de beukenhaag zie. Dat ik een dutje kan doen op de bank; vroeger had ik dan meteen droge ogen, nu heb ik nergens last van. Ik heb me nooit zo gerealiseerd dat ik niet scherp zag. Nu kijk ik zo rustig en zie ik zoveel details, dat is echt fantastisch. Als ik wandel of fiets is de wind geen factor meer, bij het tennissen heb ik geen last van draaiende lenzen. Mijn zicht is nu extreem stabiel en continu, dat voelt zoveel vrijer.

Volledig vergoed

Het enige nadeel is dat ik in het donker lichtverstrooiing heb. Dat komt omdat ik redelijk grote pupillen heb. Vanuit een lamp komt er een veld van licht op me af. Gelukkig kan ik daar druppeltjes voor gebruiken, die werken prima. 

Vaak moet je zelf betalen voor implantlenzen, maar twee weken voor de operatie werd ik gebeld door de kliniek: misschien kom je in aanmerking voor medische noodzaak, wil je dat we een verzoek indienen? Zij hebben toen de aanvraag gedaan en wat bleek? Ik heb de kosten volledig vergoed gekregen.”