Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Mevr. Hoogendoorn

De lensimplantatie van mevrouw Hoogendoorn

Mevr. Hoogendoorn (30): “Ik had als kind al slechte ogen. Als we gingen zwemmen en ik moest mijn bril afzetten, kon ik niemand meer terugvinden. Later droeg ik harde contactlenzen en een bril voor erbij. Ik had het er al met mijn opticien over gehad of laseren geen optie zou zijn. Hij raadde me aan om naar oogarts Nico Trap te gaan omdat die heel kundig is.”

Goed geholpen

“In de kliniek werd ik heel goed geholpen. Tijdens de eerste afspraak zijn er onderzoeken gedaan en daaruit bleek dat laseren niet mogelijk was, daarvoor was de afwijking van -9 te hoog. Lensimplantatie zou voor mij de beste optie zijn. Ik heb er nog een jaartje mee gewacht, want ik zat midden in mijn opleiding. Wat ik heel fijn vond, is dat er geen druk werd uitgeoefend. We hebben de mogelijkheden besproken en daar namen ze alle tijd voor, maar de keuze was aan mij. In 2014, vlak voor we gingen trouwen, dacht ik: nu ga ik het doen. Mijn man heeft een houtzagerij, met mijn lenzen had ik altijd last van het stof. Het leek me heerlijk om daarvan af te zijn.”

‘Dat je weer kunt zien geeft zoveel vrijheid terug’

“Na het plaatsen van de eerste lens slaap je een nacht met een beschermend kapje. De volgende dag ga je terug voor controle. Ik had meteen weer bijna 100% zicht, ik moest echt wennen dat ik weer kon zien! Daarna is het een weekje lastig, want je mag je lenzen niet in en dat andere oog zag weinig. Maar toen na een week mijn tweede oog ook gedaan was: heerlijk! Dat je weer kunt zien geeft zoveel vrijheid terug. Je springt onder de douche, kunt zwemmen, ziet buiten alles weer scherp. Met mijn lenzen moest ik altijd oppassen en elke avond moet je ze schoonmaken. Nu word ik wakker, zie ik gelijk de wekker en kan ik mijn dag starten. Mijn sterkte is nu 0,75, maar daar hoor je mij niet over. Alleen voor autorijden in het donker heb ik een bril zodat ik alle borden goed zie, dat geeft me rust.”