Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

De laserbehandeling van mevrouw Sloof

Mevr. Sloof (31): “Vanaf mijn elfde droeg ik al contactlenzen. Ik had een hoge cilinder en daarbij -2,75 voor beide ogen. Maar die lenzen zaten nooit echt lekker. Ik had altijd last van droge ogen. Als ik thuiskwam van school of werk, gingen meteen die lenzen uit en zette ik mijn bril op. Maar als ik ’s avonds uitging, wilde ik toch weer mijn lenzen in. En daarbij heb ik last van hooikoorts, dat is met lenzen ook vervelend. Nachtlenzen, daglenzen, maandlenzen, ik heb alles geprobeerd maar het werkte allemaal niet. Kortom: het was superveel gedoe.

Op reis zonder lenzen

Vijf jaar geleden was ik al bij drs. Nico Trap geweest. Het leek er toen op dat ik keratoconus had, een aandoening waarbij het hoornvlies op sommige plekken dun is. Drs. Trap durfde het niet aan om te gaan laseren, hij wilde een jaar wachten om te zien of het stabiel zou blijven. Ik was daardoor een beetje bang geworden en uiteindelijk ben ik pas vijf jaar later teruggekomen. Ik wilde een lange reis gaan maken, waarbij we veel activiteiten gingen doen en ook in de bus zouden slapen. Ik wilde de hele dag gewoon mee kunnen doen, zonder continu bezig te zijn met mijn lenzen, bril en zonnebril op sterkte. Ik dacht: nu heb ik het geld én een hele goede reden. Dus heb ik een afspraak gemaakt.

Tranen van blijdschap

Bij de intake is alles prima uitgelegd, ik had er superveel zin in. Mijn enige angst was dat ik zelf iets niet goed zou doen: dat ik bij de oogtest de letters niet goed zou zien waardoor er later niet goed gelaserd zou worden, of dat ik niet goed stil zou blijven liggen. Het voelde een beetje als examenstress. Gelukkig ging het allemaal goed. Ik stond op uit de stoel en kon direct de tijd zien op de klok. En daarna kon ik ook mijn moeder gewoon zien zitten in de wachtkamer. Dat was echt waanzinnig, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. De eerste twee weken heb ik elke ochtend gehuild als ik wakker werd, omdat ik gewoon kon zien.

Veel plezier van

Dat ik nu een soort van normaal mens ben, dat is zo bijzonder. Ik had het tien jaar eerder moeten doen. Ik gun het iedereen die niet goed kan zien om zoiets mee te maken. Het deed geen pijn en het is niet eng, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Zelfs al zou ik later toch weer een bril of lenzen moeten, ik heb er nu zoveel plezier van. Ik kan sporten zonder zweet achter mijn lenzen en bergen beklimmen zonder dat er stof tussen waait. Ik ben superblij dat ik daar geen last meer van heb.

Toen ik terugkwam van mijn reis vroegen mijn ouders: waar heb je het meest van genoten? Dat was niet de ballonvaart, niet de boottocht, niet het skydiven. Nee, dat ik dat allemaal kon doen zonder lenzen of bril, dat was het fijnste van de hele reis.”