Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Paul Lups

Paul Lups (33): “Als mensen horen dat ik mijn ogen heb laten laseren, krijg ik standaard drie vragen: is het goed gegaan, zie je scherp en deed het pijn? Daar kan ik kort over zijn: ja, het is goed gegaan, ja, ik zie scherp en nee, het deed absoluut geen pijn.

Ik draag al mijn hele leven een bril en dat was altijd een beetje gedoe. Die bril zat nooit lekker. Daarnaast had ik daglenzen, maar omdat ik droge ogen heb kon ik die niet langere tijd dragen. Ik gebruikte ze wel als ik ging sporten, maar het was wel zonde dat ik die dure daglenzen dan na twee uur dragen weer kon weggooien. Ook bij het reizen (mijn grootste hobby) was het niet handig: bril mee, reservebril mee, zonnebril op sterkte mee, contactlenzen mee. Ging ik drie weken, dan nam ik 25 paar lenzen mee. Je bent er continu mee bezig.

De vrijheid van goed kunnen zien

Ik was het een beetje zat. Ik wilde gewoon ’s ochtends op kunnen staan zonder meteen mijn bril te hoeven pakken. Ik had -4 en -6, zonder bril zag ik niks. Ik wilde de vrijheid van het goed kunnen zien. Ik had wel vaker overwogen om mijn ogen te laten laseren, maar je weet hoe dat gaat: je denkt erover na maar dan neem je die vervolgstap niet. Toen ik bij Xpert Clinics kwam werken als technisch oogheelkundig assistent in opleiding, raakte ik in gesprek met oogarts Nico Trap. Hij adviseerde me om mijn ogen eens te laten testen om te zien of ze geschikt waren voor een laserbehandeling. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.

Ooglaseren bij droge ogen

Tot mijn verrassing bleek dat mijn ogen er geschikt voor waren. De traanfilm was niet van optimale kwaliteit, maar mijn ogen zelf waren niet droog. En dat is ook gebleken: ik ben inmiddels van de druppels af en na het ooglaseren heb ik niet meer last van droge ogen dan voorheen.

Ik wist één ding zeker: ik wilde een laserbehandeling die geen pijn doet. Daarom is het een Femto-LASIK behandeling geworden, waarbij een ‘flapje’ in het hoornvlies wordt gemaakt. De ingreep vond ik best spannend, want het zijn toch je ogen. Maar het verliep allemaal heel professioneel en prettig. Toen het klaar was en ik mijn ogen opende, was alles wat mistig door de druppels en de zalf. Maar ik kon direct de klok al zien, iets wat ik daarvoor echt niet kon. De eerste uren moet je je ogen dichthouden, daarna kon ik gewoon tv kijken. En de dag erna was bij het wakker worden het zicht meteen goed. Zo bijzonder!

Geen moment pijn gehad

De ooglaserbehandeling is perfect gelukt. Rechts is de sterkte 0, links +0,25. Ik heb het traject als heel positief ervaren. Alles werd lekker duidelijk uitgelegd, echt top. Ik heb geen moment pijn gehad, echt nul. Niet tijdens de behandeling en niet erna. Ik heb een kwartiertje een beetje schrale ogen gehad toen de verdoving uit begon te werken. Maar zodra je gaat druppelen is dat weg. Ik dacht dat ik een week vrij zou moeten nemen, maar dat was niet nodig. De dag erna voelde ik me alweer tiptop en na twee dagen ben ik weer gaan werken.

Dat ik mijn bril en lenzen niet meer nodig heb, geeft me zoveel vrijheid. Ik kan hardlopen, fietsen en volleyballen zonder gedoe. En als ik ga reizen hoef ik niet meer na te denken over alles wat er mee moet. Maar de grootste verrassing is het wauwgevoel dat ik ’s ochtends heb: je wordt wakker, het licht valt door de gordijnen, je doet je ogen op en je kunt zien. Dat is echt onbeschrijflijk.”