Janneke

Optometrist

Janneke Walter

Over Janneke

“Ik heb optometrie gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn studie heb ik kort op een polikliniek oogheelkunde van een ziekenhuis gewerkt, maar ontdekte al gauw dat ik daar onvoldoende uitdaging vond. Om die reden ben ik bij Bartiméus gaan werken, een organisatie voor blinde en slechtziende mensen. Vanuit Bartiméus onderzocht ik patiënten in revalidatiecentra, verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen hebben vaak stoornissen in het zien als gevolg van aantasting of ontwikkelingsstoornissen van de hersenen. Voor mij was het heel verrijkend om dit werk te doen.

In 2009 ben ik voor Oogkliniek Heuvelrug gaan werken, wat tegenwoordig verder gaat onder de naam Xpert Clinics Ooglaseren Hier ben ik door oogarts Nico Trap opgeleid in de refractiechirurgie, de brilvervangende chirurgie. Mijn werkzaamheden bestaan uit het verrichten van de onderzoeken voorafgaand aan de behandeling, assistentie tijdens de laserbehandelingen en de controles nadien. Ook doe ik de berekeningen van de lenzen die wij implanteren.

Ik heb echt een passie voor deze tak van de oogheelkunde. Het is een specialisme waar voortdurend ontwikkeling in is. Het geeft mij veel voldoening om de mensen blij te maken met een laserbehandeling of lensimplantatie. Voor veel mensen is het een behandeling waar ze vele jaren dagelijks van genieten.”

Informatie

“Het geeft mij veel voldoening om de mensen blij te maken met een laserbehandeling of lensimplantatie. Voor veel mensen is het een behandeling waar ze vele jaren dagelijks van genieten."