Karlijn

Optometrist

Karlijn-de-Zwart

Over Karlijn

“Ik ben afgestudeerd als optometrist aan de Hogeschool in Utrecht. Momenteel ben ik werkzaam bij Xpert Clinics Oogzorg in de reguliere zorgkliniek evenals de refractiekliniek; Xpert Clinics Ooglaseren genaamd. Ik heb dus geen één specialisme verkozen boven het andere, juist de combinatie van deze twee vind ik het mooist. Voorheen ben ik ook in de optiekwereld werkzaam geweest, maar inmiddels heb ik mij enkel gefocust op de kliniek-/ziekenhuiszorg.

Het aangename aan de specialisatie van de refractiechirurgie is het feit dat je voor de meeste cliënten écht wat kunt veranderen. Niet alleen in sterktereductie, maar ook in kijkervaring op zich. Dit is in tegenstelling tot bij de reguliere oogkliniek, waar het vaker voorkomt dat er geen behandeling mogelijk is wegens oogheelkundige pathologie. Daarbij zien we in de laserkliniek veelvuldig ingewikkelde (corneale) pathologie, wat het uitdagend maakt.

Bij de reguliere oogkliniek spreekt dan juist de pathologie en de mate waarin je dit treft mij ontzettend aan, het ‘zieke’ oog vind ik uitermate interessant evenals een luisterend oor kunnen bieden aan patiënten waarvoor geen behandeling bestaat of waarvoor geen verbetering van zicht mogelijk is, dat vind ik dankbaar werk.

De korte lijnen die er bij ons zijn tussen de oogartsen en mijn collega’s is erg fijn, net als de efficiëntie waarmee er wordt gewerkt. Onze werksfeer is zeer persoonlijk, iedereen kent elkaar en je weet wat je aan elkaar hebt.

In mijn werk streef ik naar een optimale ervaring voor onze cliënten, waarbij zij het gevoel hebben dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de klachten/wensen en ik doe mijn best om hier zo goed en zo eerlijk mogelijk aan bij te dragen. Perfectie in het onderzoek en het vinden van de juiste behandeling, in samenwerking met mijn collega’s, is mijn doel.”

Informatie

"In mijn werk streef ik naar een optimale ervaring voor onze cliënten. Perfectie in het onderzoek en het vinden van de juiste behandeling, in samenwerking met mijn collega’s, is mijn doel."