Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Ooglaserkliniek Heuvelrug heeft een breed behandelaanbod. Dat maakt het mogelijk voor vrijwel elk oog een correctiemethode op maat te vinden. Tijdens ons uitgebreide vooronderzoek bepalen we of uw ogen in aanmerking komen voor een ooglaserbehandeling en welke techniek voor u de meest geschikte is: LASIK of PRK. Bij de PRK-methode behandelen we het hoornvlies aan de oppervlakte. De LASIK-techniek corrigeert het oog op een iets dieper niveau, onder een flapje.

Al onze laserbehandelingen zijn ‘wavefront optimized’. Dat wil zeggen dat de laser zo veel mogelijk de natuurlijke vorm van het hoornvlies aanhoudt.

Oogkliniek Heuvelrug biedt ook oplossingen voor een leesbril.

Femto-LASIK

Ook wel bekend als de methode met het flapje. LASIK staat voor Laser Assisted in Situ Keratomileusis. Oftewel: vervorming van het hoornvlies door middel van laser.

We verdoven uw ogen met oogdruppels. Daarna maakt een zogeheten femtosecondlaser het buitenste laagje van uw hoornvlies los. Een klein randje blijft zitten als scharnier. De refractiechirurg klapt het flapje zorgvuldig om, als de bladzijde van een boek. Vervolgens kan een andere laser (de excimer-laser) zijn werk doen op het blootgelegde hoornvliesweefsel.
Ieder laserpulsje laat een minuscule hoeveelheid weefsel verdampen volgens een nauwkeurig bepaald patroon. Zo ontstaat de gewenste kromming voor scherp zicht.

Als de laser klaar is, legt de refractiechirurg het flapje weer heel precies terug. Het hecht zich weer vrijwel direct aan het oog. De dag na de behandeling bent u zo goed als hersteld en kunt u uw normale werkzaamheden hervatten.

Een Femto-LASIK-behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten per oog. Het is mogelijk beide ogen op dezelfde dag te behandelen.

PRK en LASEK

Wanneer blijkt dat het hoornvlies te dun is voor een flapje of dat er andere redenen zijn om geen LASIK te kunnen doen, dan is ooglaseren vaak alsnog mogelijk door het oog aan het oppervlak van het hoornvlies te behandelen. Daarvoor moet de refractiechirurg eerst de bovenste beschermende cellaag (het epitheel) verwijderen. Dat kan met verschillende technieken.

Advanced PRK

Voor deze behandeling verwijdert de refractiechirurg het epitheel nauwkeurig met een ronddraaiend borsteltje. Daarna vindt de laserbehandeling plaats. Het borsteltje creëert een soort schaafwondje dat een paar dagen nodig heeft om te helen. In de tussentijd beschermt een speciale contactlens het hoornvlies.

Deze behandelmethode veroorzaakt enige irritatie en lichtgevoeligheid. Hoeveel last u daarvan heeft, varieert per persoon. De irritatie verdwijnt na enkele dagen volledig.

Trans PRK

Vergelijkbaar met Advanced PRK. Echter, om het epitheel te verwijderen, gebruikt de refractiechirurg een laserapparaat.

LASEK

Bij deze methode weken we het epitheel met alcohol los van de onderlaag en schuiven het vervolgens opzij. Na de corrigerende laserbehandeling legt de refractiechirurg het epitheel weer voorzichtig terug op zijn plaats.

Een LASEK- of PRK-behandeling duurt ongeveer 10 minuten per oog.