Madeleine

Laserconsulent en teamcoördinator refractiekliniek

Madeleine-Schotman-Laserconsulente

Over Madeleine

“Ik ben begonnen in een heel andere sector, namelijk de kunstwereld en het toerisme. Ik heb een bachelor in Kunstgeschiedenis. Na veel omzwervingen heb ik in 2014 besloten het roer om te gooien en de opleiding tot Opticien te doen. Ik wist toen al dat ik in de oogheelkundige zorg wilde gaan werken, omdat ik vooral de medische kant van het oog erg interessant vind. Direct nadat ik mijn opleiding tot opticien had behaald in 2016 ben ik gaan werken als laserconsulent bij Xpert Clinics Ooglaseren. In mijn functie is het erg belangrijk dat ik snap hoe de optiek van het oog werkt. Cliënten hebben vaak gerichte en inhoudelijke vragen en het helpt dan enorm dat ik begrijp wat er met een oogsterkte gebeurd als er een laserbehandeling of lensimplantatie wordt uitgevoerd. Bovendien kan ik cliënten zo beter voorbereiden op hun eerste consult en in sommige gevallen kan ik al aangeven in welke richting zij waarschijnlijk moeten denken qua behandeling.

Refractie chirurgie trekt mij aan omdat het over het algemeen jongere cliënten betreft. Het zijn vaak cliënten die geen ziek oog hebben en waarvoor een oogheelkundige behandeling niet perse medisch noodzakelijk is. En toch kan een behandeling een cliënt een heel ander leven geven. Met name jonge cliënten met enorm hoge oogsterktes hebben ontzettend veel baat bij een lensimplantatie. Het is dan heel belonend om te zien hoe gelukkig ze zijn met het resultaat van een behandeling. Daarnaast zien wij cliënten die over het algemeen (terecht) vrij kritisch zijn en vaak goed ingelezen. Ik vind het een uitdaging om die cliënten dan te verrassen met mijn kennis en vaardigheden.  

Sinds 2021 ben ik ook de teamcoördinator van deze ooglaserkliniek. Hierbij houd ik me onder andere bezig met de verdere ontwikkeling van de ooglaserkliniek, de inrichting van de spreekuren, plannen voor de toekomst, en selectie van nieuwe medewerkers. Ik vind het fijn om een bijdrage te leveren aan de werkzaamheden en toekomst van deze kliniek. De kleinschalige en meer persoonlijke aanpak van onze kliniek werkt erg prettig. In een ziekenhuis heerst sneller het gevoel lopende-band-werk te doen. Ik vind het fijn om voor cliënten echt een verschil te kunnen maken. Of dit nu is in informatievoorziening, of het wegnemen van angst, fijne en directe communicatie of gewoon een leuke persoonlijke klik.

Ik hoop een persoonlijk bijdrage te leveren aan een positieve beleving van een cliënt in onze kliniek. Ik wil ze graag met een grote glimlach onze kliniek zien verlaten.”

Informatie

Ik hoop een persoonlijk bijdrage te leveren aan een positieve beleving van een cliënt in onze kliniek. Ik wil ze graag met een grote glimlach onze kliniek zien verlaten."

Blogs van Madeleine

Ouderdom heeft effect op ieders ogen. Wellicht heb jij ook steeds meer behoefte aan het gebruik van een lees- of computerbril. En …