Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Mevr. Van der Gouw-van Lingen

De implantlenzen van mevrouw Van der Gouw-van Lingen

“Nu ik toch aan een operatie vastzat, ging ik graag voor het betere werk.”

Mevr. Van der Gouw-van Lingen (67): “Omdat ik slechter begon te zien, ben ik naar de opticien gegaan. Ik kreeg een bril voor veraf en ze vertelden erbij dat het even kon duren voor ik eraan gewend zou zijn. Uit het oogonderzoek bleek ook dat ik beginnende staar had, maar dat was nog niet zo erg. Na zes weken zag ik echter nog steeds niet veel beter. Toen ik terugging naar de opticien bleek uit de test dat mijn ogen slechter waren geworden. Via de huisarts heb ik toen een verwijzing voor de oogarts gekregen.”

Implantlenzen op sterkte

Mevrouw Van der Gouw-van Lingen kon kiezen: naar het ziekenhuis of naar onze oogkliniek in Zeist. “Op de website van Xpert Clinics vond ik vooral informatie over laseren, maar toen ik belde bleek ik wel degelijk op de juiste plek te zijn. De staar bleek in zes weken tijd ongelooflijk veel erger te zijn geworden. Oogarts drs. Stefan Coppens was heel aardig en legde alles goed uit. Ik kwam in aanmerking voor vervangende lenzen en die kon ik ook op sterkte krijgen. Daar had ik nog nooit over nagedacht, maar nu ik toch aan die operatie vastzat, ging ik graag voor het betere werk. Het bleek een fantastische oplossing te zijn.”

EDOF implantlenzen

Tijdens de operatie plaatste dr. Coppens EDOF (Extended Depth of Focus) implantlenzen. Deze lens rekt de binnenkomende lichtstraal uit, waardoor je goed kunt zien in de verte en dichtbij tot op een afstand van ongeveer 50 cm. Om te lezen is meestal wel nog een leesbril nodig. “Vanaf dag 1 kan ik veraf alles goed zien, dat is heerlijk. Alleen de krant lezen, daar moet ik meer moeite voor doen. De oogarts had dat vooraf ook goed uitgelegd. Hij kon niet zeggen of ik alles zou kunnen lezen, maar ik zie nu meer dan hij verwacht had.”

Fluitje van een cent

De ingreep zelf vond mevrouw Van der Gouw-van Lingen enorm meevallen. “Het was een fluitje van een cent. Het meest vervelende vond ik dat je voor de operatie korreltjes onder je ooglid krijgt en dan moet je een uur wachten. Dan zit je een uur niks te doen. Het druppelen na de ingreep was wel wat lastig als je dat zelf moet doen. Maar dat is allemaal tijdelijk. Ik ben heel blij dat ik hiervoor gekozen heb. Met een operatie van tien minuten was het probleem opgelost.”