Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

NGRC

Nederlands Gezelschap Refractie Chirurgie

Het NGRC is een werkgroep van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, afgekort het NOG. De werkgroep waarborgt de kwaliteit van refractiechirurgie in Nederland.

Dit doen zij door richtlijnen op te stellen voor het veilig en verantwoord beoefenen van refractiechirurgie; Een operatieve ingreep waarbij de sterkteafwijking van het oog wordt gecorrigeerd Een operatieve ingreep waarbij de sterkteafwijking van het oog wordt gecorrigeerd.

Deze richtlijnen zijn verwoord in de Consensus Refractiechirurgie. Bij het opstellen van de Consensus wordt intensief overlegd met de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

drs-nico-trap

NOG Refractiechirurg

Daarnaast is het NGRC verantwoordelijk voor het verstrekken van het keurmerk NOG-Refractiechirurg. Om het keurmerk van NOG-Refractiechirurg te krijgen, heeft de BIG-geregistreerde oogarts een uitgebreid traject doorlopen. De arts komt in aanmerking wanneer hij of zij méér dan 5 jaar ervaring heeft als oogarts en een fellowship heeft doorlopen onder leiding van een ervaren NOG-refractiechirurg. Onze oogartsen werken volgens de Consensus Refractiechirurgie.