Onze cliënten geven ons een:

9 score

Najaarsactie! t/m 31 December GRATIS uitgebreid onderzoek (T.W.V. €130)!

De ervaring van:

Mevrouw Engelsman

5/5

e. engelsmanMevr. Engelsman: “Ik had het vermoeden dat ik staar had omdat ik steeds minder goed zag. Ik had in toenemende mate last van verblinding, vooral als ik tegen het licht in keek. Autorijden durfde ik niet meer vanwege de felle zon, en ’s avonds werkten de koplampen van auto’s verblindend. De opticien vermoedde ook dat het staar zou kunnen zijn. Dus heb ik contact opgenomen met oogarts Nico Trap. Ik kende hem en had het gevoel dat ik bij hem in goede handen zou zijn – en dat klopte.

 

De operatie viel alleszins mee

Hij constateerde inderdaad behoorlijke staar in beide ogen, het was tijd voor een ingreep. Ik ben eerst nog op vakantie geweest en daarna ben ik geholpen. De operatie viel me alleszins mee, ik heb het helemaal niet als belastend ervaren. Trap vroeg of ik het prettig vond als hij zou vertellen wat hij aan het doen was. Ik vond dat wel interessant, dus hij heeft zijn handelingen toegelicht. De ingreep op zich verliep volkomen pijnloos en was zo gebeurd.

 

Tevreden over het resultaat

Toen het ene oog gedaan was, zag ik pas het verschil met wat ik eerst zag. Alles wat wit was, sprong er veel scherper uit. Omdat het geelfilter van de staar weg is, zie je alle kleuren in eerste instantie veel paarser en blauwer, een apart maar tijdelijk verschijnsel. Een week later ben ik geholpen aan mijn andere oog en ook die tweede operatie verliep goed. De dag na de operatie ging ik terug voor een controle. Dokter Trap was tevreden over het resultaat – en ik ook.

 

Het zicht is over de hele linie weer goed

Ik heb multifocale kunstlenzen gekregen. Hiervoor had ik een multifocale bril: met een leesgedeelte voor dichtbij en sterkte om in de verte te kunnen kijken. Tijdens het sporten droeg ik contactlenzen met vertesterkte en daarbij had ik dan weer een leesbril nodig voor de kleine lettertjes. Een heel arsenaal aan hulpmiddelen dus. Daar ben ik nu helemaal van af; ik kan gewoon de krant lezen, achter de computer werken en zie ook in de verte scherp. Het zicht is over de hele linie weer goed. Ook kan ik kleurverschillen veel beter waarnemen en zie ik veel meer driedimensionaal.

 

Ingreep zonder overlast

Het is heel bijzonder dat zo’n ingreep eigenlijk zonder overlast gedaan kan worden. Ik heb gedruppeld volgens de instructies en helemaal geen pijn gehad, niet tijdens de operatie en ook niet daarna. Mijn ogen zijn ook niet rood of branderig geweest. Ik zag best tegen de ingreep op, want het resultaat is onomkeerbaar en dat is best eng. Maar het is zo makkelijk gegaan en het resultaat is fantastisch, ik ben er heel enthousiast over.”