Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Mevr. Tjoena Siere

De torische implantlenzen van mevrouw Siere

“Het was een luxeprobleem, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

 

Mevr. Siere (59): “De meeste mensen die bij Xpert Clinics Oogzorg in de wachtkamer zaten, kwamen voor een staaroperatie. Maar met mijn ogen was weinig aan de hand. Ik had alleen een luxeprobleem. Ik draag al 45 jaar contactlenzen. Daar raak je aan gewend, het is een vaste routine om ze ‘s ochtends in te zetten en ’s avonds weer uit te doen. Maar op een gegeven moment had ik daarnaast ook nog een leesbril nodig. Dus was het de hele dag leesbril op en leesbril af.”

 

Enthousiast over implantlenzen

“Ik had daar best nog jaren mee door kunnen gaan, maar mijn broer heeft vorig jaar implantlenzen gekregen en was daar heel enthousiast over. Hij zei: als je het geld er voor over hebt, kan ik het echt aanraden. Het geeft zoveel verlichting, alles wordt veel makkelijker. Ik ben er toen over gaan nadenken en inderdaad: er hangt een prijskaartje aan omdat ik geen medische indicatie had. Maar hij had me voldoende overtuigd om een intake te plannen.”

 

Torische lenzen voor cilinderafwijking

“Tijdens die eerste afspraak voelde het direct heel goed. De informatie die ik kreeg, de kundigheid van de medewerkers, het was allemaal heel prettig. Het verbaasde me hoe uitgebreid die intake was, ik ging van apparaat naar apparaat en alles werd goed doorgemeten. Ik kreeg te horen dat er een clear lens extraction gedaan kon worden, waarbij mijn eigen ooglens vervangen zou worden door een implantlens. Omdat ik een cilindrische afwijking heb, zouden het torische lenzen worden. Oogarts drs. Stefan Coppens zei eerlijk dat hij daarmee mijn leessterkte niet helemaal kon corrigeren, bij slecht licht zou ik toch een leesbril nodig hebben. Hij vroeg me: wat wil je? Het liefst wilde ik natuurlijk helemaal van die leesbril af, maar als ik bij goed licht wel zou kunnen lezen én geen contactlenzen meer hoefde te dragen, was dat voor mij al winst. Ik ben er dus voor gegaan en daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

 

Klaar in 20 minuten

“De behandeling viel erg mee. Ik heb het gewoon over me heen laten komen. Tijdens de ingreep werd iedere stap uitgelegd: nu doen we dit, nu gebeurt er dat. Je hoort van alles om je heen. Natuurlijk is het even eng als ze die lens eruit halen, maar alles wordt ingeleid met een praatje en binnen 20 minuten is het klaar. Die eerste keer had ik het wel heel koud. Voor de ingreep zit je een poosje in de wachtkamer nadat je druppels hebt gekregen om je pupil te verwijden. In de brochure stond dat je iets warms mee moest nemen, maar het was hartje zomer dus dat had ik niet gedaan. De tweede keer had ik dus wel een warm vest bij me, dat was fijn.”

 

Puur gemak

“Het is gewoon een luxe als je dit kunt doen. Geen bril of lenzen meer nodig hebben, dat is puur gemak. Uiteindelijk is mijn leessterkte wel 95% gecorrigeerd. Alleen in het donker, als er weinig kunstlicht is, zet ik nog een leesbril op. Wat me ook heel erg meeviel is dat je gelijk de volgende dag al scherper ziet. Ik moest er wel aan wennen om die lenzenroutine na 45 jaar los te laten. Ik dacht steeds: ben ik nou vergeten mijn lenzen uit te doen? Maar het is heerlijk dat je scherp ziet als je wakker wordt of onder de douche staat. Of te kunnen fietsen, zonder dat er dingetjes onder je lenzen komen. Ja, het was een luxeprobleem, maar ik ben nog elke dag blij dat ik het gedaan heb.”