Monovisie

Wat is een monovisie behandeling?

Monovisie is een ooglaserbehandeling die bedoeld is voor mensen met presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid, waarbij het vermogen om van dichtbij scherp te zien afneemt met de leeftijd. Bij een monovisie behandeling wordt één oog (meestal het dominante oog) gecorrigeerd voor scherp zicht in de verte, terwijl het andere oog minder wordt gecorrigeerd, zodat het beter kan zien van dichtbij. Dit verschil in focus tussen beide ogen stelt de patiënt in staat om op alle afstanden beter te zien zonder het gebruik van een bril of contactlenzen. Het brein past zich aan deze nieuwe manier van zien aan, zodat het de informatie van beide ogen kan combineren voor een helder beeld op elke afstand.

Voor wie is een monovisie behandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor…

  • Leesproblemen vanwege ouderdom.
  • Het oplossen van constant wisselen tussen verschillende brillen.
  • Gezonde ogen, met alleen de uitdaging van dichtbij scherp zien willen aanpakken.

Vooraf testen we uitvoerig of je geschikt bent voor monovisie en of je dit prettig vindt kijken. Monovisie is namelijk niet voor iedereen geschikt. Met Monovisie hoef je bij je dagelijkse activiteiten je leesbril nauwelijks meer op te zetten.

Een monovisie behandeling bij Xpert Clinics Ooglaseren Zeist

Een leven zonder bril of contactlenzen begint met een vooronderzoek. Afhankelijk van je leeftijd en oogconditie, maken we samen een keuze voor een ooglasermethode. Tijdens een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor ooglaseren en welke techniek de meest geschikte voor je is.