Voorzetlenzen

Wat is een voorzetlens?

Bij een voorzetlens plaatsen we een kunststoflens in je oog, die voor je eigen ooglens komt. Deze ultradunne lens implanteren we in het oog met behoud van jouw eigen lens. Daardoor bewaart je oog het natuurlijke vermogen om op verschillende afstanden scherp te stellen. Deze kunststoflens corrigeert alle zichtafwijkingen. Ook is deze behandeling omkeerbaar: de lens kan altijd weer uit het oog worden verwijderd. Naarmate we ouder worden, kunnen onze ooglenzen dichtbij steeds minder goed scherpstellen. Daardoor neemt de behoefte aan een leesbril toe vanaf de leeftijd van een jaar of veertig. Een ArtiLens® of Visian ICL® brengt daarin geen verandering en biedt geen leesbrilcorrectie. Er bestaat geen multifocale variant.

Voor wie zijn voortzetlenzen geschikt?

Voorzetlenzen zijn een goed alternatief voor ooglaseren, bij dunnere hoornvliezen, neiging tot droge ogen of hoge sterkteafwijkingen.

De eerste stap: Het vooronderzoek

Afhankelijk van je leeftijd en oogconditie, maken we samen een keuze voor een lensimplantatiemethode. Tijdens een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie en welke techniek de meest geschikte voor je is.

Veelgestelde vragen

Hoe bereid je je voor op een behandeling? Hoe snel kan je weer goed zien na een lensimplantatie? Antwoord op deze en nog meer vragen vind je op de pagina Veelgestelde Vragen.

Veelgestelde vragen over lensimplantaties

Wij krijgen gemiddeld een 9 van onze cliënten

Dat is een score waar we trots op zijn! Op reviewplatform Zorgkaart Nederland kan je lezen wat anderen van ons vinden.