Veelgestelde vragen over lensimplantatie

Hoe bereid ik me voor op een lensimplantatie?

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je lensimplantatie, vragen we je onderstaande instructies zorgvuldig op te volgen:

  • Medicijnen mag je blijven gebruiken.
  • Laat de dag van je operatie de contactlenzen uit. Dit geldt voor het oog dat geopereerd gaat worden.
  • Make-up mag je de dag voor de operatie niet meer dragen.
  • Reinig de dag van de operatie je gezicht grondig en gebruik geen crème of andere verzorgingsproducten op je gezicht.
  • De dag van de operatie mag je eten en drinken zoals je gewend bent. Je hoeft niet nuchter te zijn, maar koffie raden we af.
  • We raden je af na de operatie zelf auto te rijden, te fietsen of met het openbaar vervoer te reizen. Zorg er daarom voor dat iemand je naar de kliniek brengt en weer ophaalt.

Hoe snel kan ik weer goed zien na een lensimplantatie?

Het herstel van het zicht gaat na een lensimplantatie erg snel. Een dag na de lensimplantatie zal je zicht al een heel stuk verbeterd zijn. Over het algemeen kan je na twee dagen weer autorijden en je dagelijkse werkzaamheden oppakken. De herstelperiode zet zich in de daaropvolgende dagen verder voort. Na enkele weken zijn de ogen volledig genezen van de operatie.

Wanneer kan ik mijn normale bezigheden hervatten?

Meestal kan je de dag na de operatie je gebruikelijke activiteiten weer oppakken. De eerste paar weken raden we (water)sporten af. Luister daarbij altijd goed naar je eigen gevoel. Jij weet als beste wanneer je weer tot je gebruikelijke activiteiten in staat bent. Dit geldt ook voor autorijden. Heb je werkzaamheden waarbij veel stof vrijkomt? Of werk je in sterk verontreinigde lucht? Dan adviseren we je dit nadrukkelijk met ons te bespreken. De buitentemperatuur heeft geen invloed op het resultaat van de behandeling.

Kom ik in aanmerking?

Brilvervangende chirurgie is mogelijk voor vrijwel iedereen die nu een bril of contactlenzen draagt vanwege bijziendheid, verziendheid of een cilinderafwijking. Van belang is dat je brilsterkte ten minste 12 maanden stabiel is. Verder moet je gezond zijn en geen andere oogheelkundige problemen hebben. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Ons vooronderzoek geeft jou maatadvies over geschikte behandelingen.

Een lensimplantatie bij Xpert Clinics Ooglaseren Zeist

Een leven zonder bril of contactlenzen begint met een vooronderzoek.