Ik ben 45 jaar of ouder

Hoewel ooglaseren een populaire keuze is voor velen met zichtproblemen, is het vaak niet de ideale oplossing voor ouderdomsverziendheid (presbyopie). Dit komt omdat ooglaseren zich richt op het herstructureren van het hoornvlies om problemen met het zicht op afstand te corrigeren, maar ouderdomsverziendheid wordt veroorzaakt door veranderingen in de lens van het oog, niet het hoornvlies. 

Gelukkig biedt lensvervanging, ook bekend als implantlenzen, een krachtige oplossing. Deze procedure vervangt de natuurlijke, verouderde lens van het oog met een kunstmatige lens. Dit biedt niet alleen een helder zicht op alle afstanden, maar voorkomt ook de mogelijkheid van staar in de toekomst. Het is een veilige, duurzame keuze die je vrijheid geeft van de constante afhankelijkheid van leesbrillen of contactlenzen.

Bij het overwegen van behandeling is het belangrijk om te weten dat voor mensen tussen de 45 en 55 jaar de behandeling vaak wordt afgeraden. Dit komt doordat het leesvermogen doorgaans nog te goed is voor een effectieve behandeling. Dit kan uiteraard variëren, afhankelijk van uw individuele wensen en behoeften.

We nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult. Ons deskundige team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de juiste begeleiding.

Lensvervanging bij Xpert Clinics Ooglaseren

Wij bieden drie verschillende type implantlenzen aan. Deze verschillen voornamelijk op het gebied van materiaal, vorm, grootte en implantatietechniek.

Meer informatie over lensvervanging

Vooronderzoek

Een leven zonder bril of contactlenzen begint met een vooronderzoek. Tijdens dit vooronderzoek brengen wij uw ogen in kaart, en kijken wij welke behandeling het beste bij u past.