De vrijheid om te kijken zoals jij dat wilt

Elk voorjaar stijgt de vraag naar ooglaserbehandelingen bij Xpert Clinics Ooglaseren (voorheen Oogkliniek Heuvelrug). Niet zo gek: tijdens die heerlijke zomervakantie wil je niet alleen je dagelijkse beslommeringen achter je laten, maar ook de dagelijkse zorg voor je ogen. Zeker wanneer je van plan bent naar het buitenland af te reizen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, die laat je toch niet belemmeren door een bril of contactlenzen? Gun jezelf visuele vrijheid, juist nu!

Want hoe ga je dat reizen naar het buitenland allemaal regelen met contactlenzen of een bril? “Onafhankelijkheid is de meest genoemde reden om een laserbehandeling te willen,” weet oogarts Nico Trap. “Ik begrijp dat goed; je moet er toch niet aan denken dat je ergens in het buitenland zit en problemen met je contactlenzen krijgt. Gelukkig kunnen we mensen vaak op korte termijn al behandelen. Ooglaseren geeft je een ongelooflijk gevoel van vrijheid.”

Sporten zonder bril of lenzen

Niet alleen op (verre) reizen is het fijn om ongehinderd te kunnen zien, ook bij veel sporten is het dragen van een bril of contactlenzen hinderlijk. Of je nou gaat zwemmen, fietsen, voetballen, tennissen, hardlopen of paardrijden: een bril zit in de weg en contactlenzen kunnen irriteren door (chloor)water, zweet of stof. “In feite zijn alle buitensporten met een bril gevaarlijk,” zegt Nico Trap. “En zwemmen met contactlenzen in, of dat nu in en zwembad of open water is, vergroot de kans op infecties. Die kunnen soms zo gemeen zijn dat ze permanente littekens geven.” Verwissel je je bril voor contactlenzen als je gaat sporten, dan is dat steeds weer even wennen voor je ogen. Ideaal is die afwisseling dus niet. Stel je voor dat je scherp zou kunnen zien, zonder van een bril of lenzen afhankelijk te zijn. Dat maakt sporten zoveel fijner!

Leef de lifestyle die bij jou past

Misschien heb je een onregelmatig leven. Ga je graag uit en kom je laat thuis. Of blijf je weleens onverwachts ergens slapen. In zo’n geval kunnen contactlenzen jouw lifestyle behoorlijk in de weg zitten. Je moet er namelijk altijd aan denken om je lenzen, je lenzenhouder en je vloeistof bij je te hebben. En gaan slapen met je contactlenzen in? Dat is zeker geen goed idee!

“We horen mensen vaak zeggen: ik heb er gewoon genoeg van!” zegt Nico Trap. “Zeker als je jarenlang lenzen hebt gedragen, komen er steeds meer kleine irritaties bij: je lenzen zitten niet meer lekker, je gaat ze voelen, je hebt vaker rode of droge ogen. Het is een glijdende schaal – tot het moment komt dat je er tabak van hebt. Dat is het moment waarop mensen om een laserbehandeling komen vragen.”

Ooglaseren: iets voor jou?

Met een ooglaserbehandeling corrigeren we je sterkteafwijking, zodat je geen bril of contactlenzen meer nodig hebt. De behandeling duurt slechts enkele minuten. Daarna is het zicht weer 100% - en vaak zelfs nog meer. Wakker worden en meteen je dag starten, dat is een heerlijk gevoel!

In sommige gevallen is ooglaseren niet de beste keus. Oogarts Nico Trap: “We kijken voor iedereen afzonderlijk wat de beste behandeling is. Soms is dat laseren, soms is dat een lensimplantaat. Ik geef altijd een eerlijk advies en kies voor de meest veilige behandeling met het meest duurzame resultaat. Dan heb je namelijk pas écht plezier van je visuele vrijheid.”