Nooit meer ongemak van een bril? Kies dan nu voor veilig ooglaseren!

In de lente en de zomer wil je volop genieten van het mooie weer. Maar wat nu als die heerlijke seizoenen verpest worden door de ongemakken van een bril of contactlenzen? Wij bieden de oplossing.

Dat frisse lentebriesje, die stralende zomerzon en die verkoelende airco: dingen waar je dol op zou moeten zijn, toch? Als je contactlenzen draagt zijn dit nou juist de dingen die voor ongemak kunnen zorgen. Je kunt er droge of geïrriteerde ogen van krijgen, waardoor je lenzen bepaald niet comfortabel zitten. Ook stof dat tijdens droog weer in de lucht dwarrelt, kan last geven als je lenzen draagt. En je kent vast wel dat nare gevoel wanneer er zonnebrandcrème in je ogen met contactlenzen komt. Hoe fijn zou het zijn als je die lenzen gewoon in de prullenbak kon gooien? Lees vooral even verder, want er is een oplossing…

Contactlenzen en hooikoorts: geen fijne match

De lente en de zomer zijn ook de seizoenen waarin hooikoorts je parten kan spelen. Het stuifmeel in de lucht irriteert de slijmvliezen en daardoor kun je maandenlang last hebben van jeukende, brandende of tranende ogen. In het hooikoortsseizoen is het dragen van contactlenzen vaak niet comfortabel. Ga met lenzen in geen geval in je ogen wrijven: je hoornvlies kan dan beschadigen. Wat kan helpen is je lenzen uitnemen, goed reinigen en opnieuw inzetten. Maar dat is wel een secuur klusje waar je niet altijd tijd of ruimte voor hebt. En dat je bovendien steeds moet herhalen…

Oogarts Nico Trap: “Wist je dat na een ooglaserbehandeling vaak minder last hebt van oogklachten bij hooikoorts? Je ogen worden niet meer geprikkeld door een contactlens, dus is de kans op oogirritaties ook kleiner.”

Niet iedereen is blij met een bril

Draag jij geen contactlenzen maar een bril? Dan brengt de zomer weer andere ongemakken met zich mee. Als de zon schijnt, wil je snel even een zonnebril opzetten om je ogen te beschermen. Daarvoor heb je dan wel een zonnebril op sterkte nodig – en die draag je vast niet altijd bij je. Tijdens Hollandse zomers word je soms ook overvallen door een buitje. Leuk, die regendruppels op je brillenglazen.

“Sommige mensen dragen een bril als fashion statement: een opvallend montuur kan een geweldig mode-accessoire zijn,” zegt Nico Trap. “En eerlijk is eerlijk: met een bril kun je ook fijn die kringen onder ogen verdoezelen. Dan neem je die ongemakken gewoon voor lief.” Maar niet iedereen vindt een bril esthetisch mooi. En misschien vind je het gewoon fijner om de wereld in te kijken zonder de belemmering van een montuur in je blikveld.

De oplossing: ooglaseren of lensimplantaat

Herken jij je in dit verhaal? Dan heb je je misschien ook al eens afgevraagd of ooglaseren misschien iets voor jou zou kunnen zijn. Bij Xpert Clinics Ooglaseren corrigeren we de sterkteafwijking van je oog heel precies zodat je weer scherp kunt zien, zonder bril of lenzen. Een andere oplossing is de ultradunne voorzetlens, die we in je oog implanteren voor je eigen lens.

Oogarts Nico Trap: “Welke behandeling we kiezen hangt af van verschillende factoren: de dikte van je hoornvlies, de mate van bevochtiging, de grootte van je pupil, de aard van de afwijking, je werkzaamheden en hobby’s en natuurlijk jouw eigen wensen. Omdat we veel mogelijkheden hebben hoeven we de grens van wat mogelijk is niet op te zoeken en kunnen we altijd kiezen voor de veiligste optie met het meest duurzame resultaat.”

Waarom kiezen voor Xpert Clinics Ooglaseren?

Vrij zien is vrij zijn. Maar omdat je maar één paar ogen hebt, kun je een laserbehandeling beter aan echte specialisten overlaten. Specialisten die je eerlijk advies geven over wat mogelijk is, maar ook over wat niet mogelijk is en wat je beter niet kunt doen. Daarom nemen onze specialisten echt de tijd voor je. Niet alleen voorafgaand aan de behandeling, maar ook tijdens de behandeling en erna. Alles om ervoor te zorgen dat jij weer op een veilige, comfortabele manier vrij kunt zien én vrij kunt zijn!