Torische implant lens bij een staaroperatie

Veel cliënten die bij ons in de kliniek komen, dragen al hun hele leven een bril met een cilindrische correctie. Maar bij het ouder worden veranderen de ogen. Een vaak gehoorde klacht is dan ook dat het zicht langzaam en geleidelijk achteruit gaat. Er is dan een afspraak in de kliniek nodig om de klacht te onderzoeken. Tijdens dit consult met een oogarts of optometrist zien we vaak dat de storende factor staar is. Door de oogarts of optometrist wordt vervolgens uitgelegd wat staar is en waarom een staaroperatie nodig is om beter te kunnen zien.

Staaroperatie

Tijdens een staaroperatie wordt de eigen ooglens vervangen door een kunstlens. Er zijn verschillende soorten lenzen die geïmplanteerd kunnen worden. Samen kijken we naar de mogelijkheden en wensen om een goede lenskeuze te maken. Wil je graag van de bril met de cilindrische correctie af, dan maken we een vervolgafspraak om te kijken of je ogen geschikt zijn voor een torische lens. Tijdens deze afspraak zal er een hoornvliesscan en een echo van het oog worden gemaakt en beoordeeld. Als hieruit blijkt dat de ogen geschikt zijn voor een torische implant lens, wordt de staaroperatie gepland.

Na de staaroperatie kom je voor een aantal controles naar de kliniek. Veelgehoorde reacties bij deze controles zijn: ‘Ik ben zo blij met deze lenzen, Ik heb nog nooit zo scherp kunnen zien’ of ‘het is echt fantastisch, het lijkt wel een wonder wat jullie hebben gedaan!’ Dit maakt mijn dag helemaal goed, zo waardevol en mooi dat we dit voor onze patiënten kunnen doen.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Wij verwelkomen je graag in onze kliniek!