Voel jij je aantrekkelijker zonder bril? Kies dan voor veilig ooglaseren!

Als er in traditionele tv-series of films een ‘nerd’ (m/v) in het verhaal voorkwam, droeg deze altijd een bril. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. Toch zijn er nog genoeg mensen die zich aantrekkelijker voelen zonder bril, simpelweg omdat de vorm van hun gezicht ‘zonder opsmuk’ pas echt 100% tot z’n recht komt. En die 100% bereik je nooit met een bril, ook al heeft deze echt een minimaal montuur…

Lenzen zijn al lang niet meer het enige alternatief

“Het andere uiterste bestaat ook. Sommige mensen dragen juist een bril als fashion statement: een opvallend montuur kan een geweldig mode-accessoire zijn,” zegt oogarts Nico Trap. “En eerlijk is eerlijk: met een bril kun je ook fijn die kringen onder ogen verdoezelen. Dan neem je die ongemakken gewoon voor lief.” Maar zoals we al zeiden, niet iedereen vindt een bril esthetisch mooi. En misschien vind je het gewoon fijner om de wereld in te kijken zonder de belemmering van een montuur in je blikveld. ‘Vroeger’ waren lenzen dan het enige alternatief. Ook die hadden (en hebben) echter ook weer hun eigen beperkingen. Denk bijvoorbeeld aan een langer ochtendritueel in verband met het indoen, geïrriteerde ogen waarin je echt niet moet wrijven, en ’s avonds vooral ook niet vergeten om ze weer uit te doen… Kortom: gedoe!

De oplossing: ooglaseren of lensimplantaat

Herken jij je in dit verhaal? Dan heb je je misschien ook al eens afgevraagd of ooglaseren misschien iets voor jou zou kunnen zijn. Bij Xpert Clinics Ooglaseren corrigeren we de sterkteafwijking van je oog heel precies zodat je weer scherp kunt zien, zonder bril of lenzen. Een andere oplossing is de ultradunne voorzetlens, die we in je oog implanteren voor je eigen lens. Oogarts Nico Trap: “Welke behandeling we kiezen hangt af van verschillende factoren: de dikte van je hoornvlies, de mate van bevochtiging, de grootte van je pupil, de aard van de afwijking, je werkzaamheden en hobby’s en natuurlijk jouw eigen wensen. Omdat we veel mogelijkheden hebben hoeven we de grens van wat mogelijk is niet op te zoeken en kunnen we altijd kiezen voor de veiligste optie met het meest duurzame resultaat.”

Hoe veilig is ooglaseren?

Maak je geen zorgen: ooglaseren is heel veilig. Oogarts Nico Trap heeft er al jaren ervaring mee: “Bij een ooglaserbehandeling is de kans op complicaties onwijs klein. Om je een idee te geven: complicaties komen bij het dragen van contactlenzen vaker voor dan bij laser. Soms blijft er na het laseren een reststerkte over. Dan kunnen we eventueel een nabehandeling doen.”

Is ooglaseren pijnlijk?

Nee, je oog wordt verdoofd dus van het laseren zelf voel je helemaal niets. Na een PRK behandeling heb je enkele dagen last van pijnlijke, geïrriteerde ogen. Na een Femto-Lasik behandeling heb je hooguit enkele uren een beetje last.

Hoelang duurt het herstel na ooglaseren?

Dat hangt af van de gebruikte techniek. Nico Trap: “Bij PRK ben je een paar dagen uit de running. Maar na Femto-Lasik maak ik vaak mee dat mensen opstaan uit de stoel en zeggen: wauw, ik zie nu al scherp. Het duurt wel vaak nog enkele weken voor het zicht helemaal stabiel is.” Goed om te weten: je moet nog enkele weken speciale oogdruppels gebruiken die helpen het hoornvlies te herstellen.


Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op, we helpen je graag verder!