Wanneer wordt mijn behandeling vergoed?

Oogarts An-Katrien de Brauwer legt uit wanneer je in aanmerking komt.

Een ooglaserbehandeling biedt heel veel voordelen, dus als deze ook nog vergoed wordt, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen! Helaas is dit lang niet altijd het geval, maar er zijn wel degelijk uitzonderingen. Oogarts An-Katrien de Brauwer legt uit wanneer je niet en wanneer je wél in aanmerking komt.

Wanneer kom je niet in aanmerking voor een vergoeding?

In het algemeen worden laserbehandelingen niet vergoed, omdat het vaak een lage brilsterkte betreft die behandeld moet worden. Is er een wens van iemand om zonder bril of contactlenzen door het leven te gaan, dan is dat doorgaans niet medische noodzakelijk. Als die medische noodzaak er niet is, dan kom je helaas niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wanneer kom je wel in aanmerking voor een vergoeding?

Toch zijn er wel degelijk uitzonderingen waarbij een behandeling wél een medische indicatie kan krijgen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Denk aan mensen met hoge brilsterktes (> -10 dioptrieën) die niet prettig kunnen kijken door hun sterkte en dikke brillenglazen. Dit is méér dan vervelend en kan tot beperkingen leiden in het dagelijkse leven. Als vervolgens ook uit onderzoek blijkt dat contactlenzen niet verdragen worden, dan kan een medische noodzaak voor behandeling worden aangevraagd bij je eigen zorgverzekeraar. Bij deze hoge brilsterkte is laseren echter veelal niet niet mogelijk, maar een lensimplantatie op medische indicatie kan dan soms wél. Samen kunnen we dan meteen kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. De zorgverzekeraar beslist uiteindelijk of onze aanvraag voor een vergoeding wordt gehonoreerd. Maar let op, dit zal slechts gelden voor mensen voor wie er géén alternatieven meer bestaan om goed te zien!

 Waarom kiezen voor Xpert Clinics Ooglaseren?

Vrij zien is vrij zijn. Maar omdat je maar één paar ogen hebt, kun je een laserbehandeling beter aan echte specialisten overlaten. Specialisten die je eerlijk advies geven over wat mogelijk is, maar ook over wat niet mogelijk is en wat je beter niet kunt doen. Daarom nemen de specialisten van Xpert Clinics echt de tijd voor je. Niet alleen voorafgaand aan de behandeling, maar ook tijdens de behandeling en erna. Alles om ervoor te zorgen dat jij weer op een veilige, comfortabele manier vrij kunt zien én vrij kunt zijn!