Wat je kan verwachten bij ooglaseren en lensimplantatie

Een ooglaserbehandeling; vele mensen met slecht zicht hebben het al ooit overwogen. Zeker diegenen die een bril of contactlenzen niet de fijnste uitkomst vinden. Echter durven veel mensen de stap naar een ooglaserspecialist nog niet te maken. Ten onrechte, want als je kiest voor kwaliteit en weet hoe een behandeling in zijn werk gaat, dan zie je snel het licht. Op 3 mei organiseerden we een gratis webinar, waarin oogartsen An-Katrien de Brauwer en Stefan Coppens hun uitgebreide kennis en ervaring hebben gedeeld over ooglaseren en lensimplantatie.

We delen graag het verhaal uit het webinar. Je kunt het webinar ook terugkijken.

Waarom cliënten bij ons komen

Xpert Clinics Ooglaseren, voorheen bekend als Oogkliniek Heuvelrug, is al sinds 2009 een erkend specialist op het gebied van ooglaseren en lensimplantatie. Uit ervaring weten we dat ‘beter zien’ vaak niet de enige reden is waarom cliënten onze kliniek bezoeken. Vaak kunnen ze een bril of contactlenzen niet meer verdragen, voelen ze zich belemmerd in hun bewegingsvrijheid, of vinden ze zichzelf minder mooi met bril, waardoor zelfverzekerdheid en levensgeluk een knauw krijgen. Wat de reden ook is, wij hebben aandacht voor ieders specifieke verhaal en geven een eerlijk advies over de beste oplossing. Want vrij zien is vrij zijn.

Welke behandelingen bieden wij

Je kunt bij ons terecht voor een compleet behandelaanbod. We bieden meerdere typen ooglasering aan en daarnaast ook twee soorten lensimplantaties. Welke behandeling voor jou het meest geschikt is bepalen we in een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek. Dit is mede afhankelijk van leeftijd, brilsterkte, leesbril, dagelijkse activiteiten en de bouw van je oog.

Waarom Xpert Clinics Ooglaseren?

Xpert Clinics Ooglaseren staat al meer dan 12 jaar voor veilige oogzorg van hoge kwaliteit. In een gespecialiseerd team van oogartsen, optometristen en laserconsulenten werken we altijd vakkundig en met aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Want elk oog is maatwerk.

Hoe werkt het behandelproces

Een behandeling in onze kliniek begint altijd met een uitgebreid vooronderzoek. In dit onderzoek van ongeveer 1,5 uur doen we diverse metingen en hebben we een gesprek over je dagelijks leven, je wensen, je zorgen en de mogelijke oplossingen. Samen bepalen we de juiste behandeling waarbij we altijd eerlijk advies geven. Bij twijfels voeren we de ingreep niet uit, want veiligheid en levenskwaliteit staan voorop. Op de dag van behandeling krijg je druppelverdoving. De behandeling zelf duurt slechts 20 minuten. Bij sommige behandelingen kunnen de ogen niet tegelijkertijd behandeld worden. Er zit dan minimaal 1 week tussen beide behandelingen. Na je behandeling mag je direct weer naar huis. Je krijgt nog enkele nazorg-regels mee en een druppelschema. Vervolgens kom je nog regelmatig terug voor controle.

Veelgestelde vragen

Tijdens het webinar hebben deelnemers ook hun vragen mogen stellen aan onze specialisten. De meest gestelde vragen (en de antwoorden) hebben we in dit artikel nogmaals op een rijtje gezet. Heb je zelf nog vragen of wil je weten of je in aanmerking komt voor een laserbehandeling of lensimplantatie? Neem dan contact op met ons.