Contoura

Wat is een Contoura laser-behandeling?

Een Contoura laser-behandeling biedt meer dan een ‘standaard’ laserbehandeling. Bij een standaard laserbehandeling wordt de sterkte behandeld, die vergelijkbaar is met de bril- en/of contactlenscorrectie. Een Contoura behandeling gaat veel verder; de vorm van het hoornvlies wordt eerst als een ‘landkaart’ in beeld gebracht middels een topografisch onderzoek m.b.v. de zgn. Topolyzer.

Daarop kan de oogarts zien of er zich onregelmatigheden bevinden in het oppervlak van het hoornvlies, die niet zijn te corrigeren met een bril of met een standaard laserbehandeling. Door een onregelmatig hoornvlies kan het oog minder scherp kijken dan door een regelmatig hoornvlies. Middels een Contoura behandeling is de oogarts in staat om een nog betere correctie met de laser te realiseren omdat deze onregelmatigheden tegelijkertijd worden gecorrigeerd. De gezichtsscherpte wordt hierdoor verbeterd en kan dan zelfs nog beter worden dan voorheen met bril en/of contactlenzen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een Contoura behandeling, immers heeft niet iedereen een onregelmatig hoornvlies. 

Blijkt uit het vooronderzoek dat je al een regelmatig hoornvlies hebt, dan zul je niet profiteren van een ‘aanvullende’ Contoura behandeling. Tijdens het vooronderzoek zal de oogarts dit met je bespreken.

Contoura behandelingen zijn mogelijk bij Advanced-PRK en bij Femto-LASIK. Voor een Contoura behandeling betaal je een meerprijs van 150 euro per oog.

  • Advanced PRK + contoura: €1495 per oog
  • Femto LASIK + contoura: €1899 per oog

Een Contoura behandeling bij Xpert Clinics Ooglaseren Zeist

Een leven zonder bril of contactlenzen begint met een vooronderzoek. Afhankelijk van je leeftijd en oogconditie, maken we samen een keuze voor een ooglasermethode. Tijdens een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor ooglaseren en welke techniek de meest geschikte voor je is.

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Hoe bereid ik me voor op een ooglaserbehandeling? Is ooglaseren pijnlijk? Is ooglaseren veilig? Het antwoord op deze en meer vragen vind je op onze pagina Veelgestelde Vragen.

Veelgestelde vragen