Femto-LASIK

Wat is een Femto-LASIK behandeling?

Femto-LASIK is een geavanceerde ooglaserbehandeling waarmee uw brilsterke gecorrigeerd kan worden. Deze techniek staat ook wel bekend als de laserbehandeling met een flapje

We maken met een speciale laser (femtosecondlaser, Alcon® FS200) een dun flapje in het hoornvlies om de sterkte in het daaronder gelegen vlak met een 'excimerlaser' (Alcon Wavelight EX500) te behandelen. Het flapje blijft vastzitten aan een dun ‘scharnier’. Om het onderliggende hoornvliesweefsel te kunnen behandelen, klapt de oogarts het flapje om. Laserpulsen laten vervolgens een kleine hoeveelheid hoornvliesweefsel verdampen totdat de gewenste kromming ontstaat. Tot slot klapt de oogarts het flapje terug. Het flapje hecht zich meteen aan het hoornvlies.

U kunt na 2 dagen weer werken en autorijden.

Voor wie is een Femto-LASIK behandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor…

  • Bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) of astigmatisme
  • Leeftijden vanaf 18 jaar
  • Sterktes tussen -9 en +4, afhankelijk van o.a. de dikte van het hoornvlies

De behandeling heeft een snel en pijnloos herstel.

Wat kost een Femto-LASIK behandeling?

Femto-LASIK kost €1669 per oog.

Een Femto-LASIK behandeling bij Xpert Clinics Ooglaseren Zeist

Een leven zonder bril of contactlenzen begint met een vooronderzoek. Afhankelijk van je leeftijd en oogconditie, maken we samen een keuze voor een ooglasermethode. Tijdens een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor ooglaseren en welke techniek de meest geschikte voor je is.

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Hoe bereid ik me voor op een ooglaserbehandeling? Is ooglaseren pijnlijk? Is ooglaseren veilig? Het antwoord op deze en meer vragen vind je op onze pagina Veelgestelde Vragen.

Veelgestelde vragen