Onze cliënten geven ons een:

9 score

Najaarsactie! t/m 31 December GRATIS uitgebreid onderzoek (T.W.V. €130)!

Lensimplantatie

Voor ieder oog een oplossing

Wat is een lensimplantatie?

Lensimplantatie is een ideale oplossing wanneer je ogen niet geschikt zijn voor ooglaseren, maar je wel af wil van je bril of contactlenzen. Bijvoorbeeld omdat het hoornvlies te dun is, of vanwege een te hoge sterkte. Omdat we geen enkel risico nemen, onderzoeken we dan de mogelijkheid van een lensimplantatie. Dit kan door een extra lens of vervangende lens in het oog te plaatsen. Er is een divers aanbod aan implantlenzen. Deze verschillen voornamelijk op het gebied van materiaal, vorm, grootte en implantatietechniek.

Afhankelijk van je leeftijd en oogconditie, maken we samen een keuze voor een lensimplantatiemethode. Tijdens een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek of quickscan kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor een lensimplantatie en welke techniek de meest geschikte voor je is.

Ons behandeltraject

De stappen van een behandeling

1. Een afspraak inplannen

Wij zorgen ervoor dat je bij de juiste specialist komt. Wil je een afspraak maken? Bel dan 030 274 09 92 of vul het contactformulier in. De laserconsulent inventariseert je wensen en plant vervolgens de afspraak in.

2. Adviesgesprek met arts

Een eerlijk advies over het resultaat en de risico’s. Na een uitgebreid vooronderzoek door de optometrist en oogarts kies je samen met de oogarts de meest geschikte behandeltechniek die past bij jouw wensen en conditie van je ogen.

3. De behandeling

We werken veilig, deskundig en met aandacht. Op die manier voeren we de behandeling uit die we samen hebben gekozen. Omdat je ogen verdoofd worden met oogdruppels, wordt de behandeling meestal niet als pijnlijk ervaren. Afhankelijk van de soort behandeling kan het herstel een paar dagen nodig hebben.

4. Nazorg

Ook ná de behandeling blijven we goed voor je zorgen en houden we je herstel nauwlettend in de gaten. De dag na de behandeling kom je voor een eerste controle bij de oogarts of optometrist. We bespreken je ervaringen en nemen nogmaals de druppelinstructie met je door. Samen met de laserconsulent plan je de vervolgafspraken. Deze kunnen van persoon tot persoon verschillen in aantal en termijnen. Dat is mede afhankelijk van de toegepaste behandeltechniek.

Onze cliënten aan het woord

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Je weet pas echt hoe het is als je een behandeling zelf hebt ondergaan.
Daarom vertellen onze cliënten eerlijk over hun ervaring bij ons.
Mevr. Engelsman: “Ik had het vermoeden dat ik staar had omdat ik steeds minder goed zag. Ik had in toenemende mate last van verblinding, vooral als ik tegen het licht in keek…”
5/5

Mevrouw Engelsman

“Ik had een redelijk grote oogafwijking, waarvan een belangrijk deel cilindrisch was. Ik droeg lenzen maar had vaak last van droge ogen.
5/5

Mevrouw Dijkstra

“Na de lensimplantatie had ik meteen weer bijna 100% zicht. Dat je weer kunt zien geeft zoveel vrijheid terug.”
5/5

Mevrouw Hoogendoorn

“Alle klachten die ik had door mijn contactlenzen, zijn nu verdwenen.”
5/5

Mevrouw B.

“Voor mij is het niet alleen het gemak van geen lenzen meer hoeven dragen, ook mijn zicht is verbeterd.” 
5/5

De heer Wolfs

Ik ben er nog elke dag blij mee. Al na een paar dagen kon ik weer zien, zonder hulpmiddelen.
5/5

L.H.

Wil je meer informatie over lensimplantatie?

Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek of neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen.

Vind antwoord op de meest gestelde vragen over lensimplantatie.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je lensimplantatie, vragen we je onderstaande instructies zorgvuldig op te volgen:

  • Medicijnen mag je blijven gebruiken.
  • Laat vanaf twee dagen voor de operatie je contactlens uit. Dit geldt voor het oog dat geopereerd gaat worden.
  • Make-up mag je de dag voor de operatie niet meer dragen.
  • Reinig de dag van de operatie je gezicht grondig en gebruik geen crème of andere verzorgingsproducten op je gezicht.
  • De dag van de operatie mag je eten en drinken zoals je gewend bent. Je hoeft niet nuchter te zijn, maar koffie raden we af.
  • We raden je af na de operatie zelf auto te rijden, te fietsen of met het openbaar vervoer te reizen. Zorg er daarom voor dat iemand je naar de kliniek brengt en weer ophaalt.

Het herstel van het zicht gaat na een lensimplantatie erg snel. Een dag na de lensimplantatie zal je zicht al een heel stuk verbeterd zijn. Over het algemeen kan je na twee dagen weer autorijden en je dagelijkse werkzaamheden oppakken. De herstelperiode zet zich in de daaropvolgende dagen verder voort. Na enkele weken zijn de ogen volledig genezen van de operatie.

Meestal kan je de dag na de operatie je gebruikelijke activiteiten weer oppakken. De eerste paar weken raden we (water)sporten af. Luister daarbij altijd goed naar je eigen gevoel. Jij weet als beste wanneer je weer tot je gebruikelijke activiteiten in staat bent. Dit geldt ook voor autorijden. Heb je werkzaamheden waarbij veel stof vrijkomt? Of werk je in sterk verontreinigde lucht? Dan adviseren we je dit nadrukkelijk met ons te bespreken. De buitentemperatuur heeft geen invloed op het resultaat van de behandeling.

Brilvervangende chirurgie is mogelijk voor vrijwel iedereen die nu een bril of contactlenzen draagt vanwege bijziendheid, verziendheid of een cilinderafwijking. Van belang is dat je brilsterkte ten minste 12 maanden stabiel is. Verder moet je gezond zijn en geen andere oogheelkundige problemen hebben. De minimumleeftijd is 18 jaar.