Onze cliënten geven ons een:

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een ooglaserbehandeling of lensimplantatie?
Meld je dan aan voor de webinar op dinsdag 04 april om 20:00 uur

Lensvervanging

Voor visuele vrijheid

Wat is lensvervanging?

In sommige gevallen besluit de oogarts dat het beter is om je eigen ooglens te vervangen omdat er bijvoorbeeld staar (ooglensvertroebeling) aanwezig is. In dat geval vervangen wij je eigen ooglens door een implantlens.

Tijdens een uitgebreid oogheelkundig onderzoek kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor een lensvervangende operatie en welke techniek de meest geschikte voor je is.

Soorten lenzen

Wij bieden drie verschillende type implantlenzen aan. Deze verschillen voornamelijk op het gebied van materiaal, vorm, grootte en implantatietechniek. Tijdens het vooronderzoek bepalen we welke het beste bij jou past.

Welke oogartsen voeren deze behandeling uit?

Onze oogartsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van lensimplantatie behandelingen. Zij zullen er alles aan doen om je weer scherp te laten zien. 

Onze cliënten aan het woord

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Je weet pas echt hoe het is als je een behandeling zelf hebt ondergaan. Daarom vertellen onze cliënten eerlijk over hun ervaring bij ons.

Mevr. Hoogendoorn
Lensimplantatie
Lees verder
“Na de lensimplantatie had ik meteen weer bijna 100% zicht. Dat je weer kunt zien geeft zoveel vrijheid terug.”
de heer Wolft
Lensimplantatie
Lees verder
“Voor mij is het niet alleen het gemak van geen lenzen meer hoeven dragen, ook mijn zicht is verbeterd.”
Mevr. Dijkstra
Lensimplantatie
Lees verder
“Mijn zicht is nu extreem stabiel, dat voelt zoveel vrijer.”
Mevr. B.
Lensimplantatie
Lees verder
“Alle klachten die ik had door mijn contactlenzen, zijn nu verdwenen.”
Vorige
Volgende

Wil je meer informatie over lensvervanging?

Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek of neem contact met ons op.

FAQ

Veelgestelde vragen.

Vind antwoord op de meest gestelde vragen over ooglaseren.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je lensimplantatie, vragen we je onderstaande instructies zorgvuldig op te volgen:

  • Medicijnen mag je blijven gebruiken.
  • Laat vanaf twee dagen voor de operatie je contactlens uit. Dit geldt voor het oog dat geopereerd gaat worden.
  • Make-up mag je de dag voor de operatie niet meer dragen.
  • Reinig de dag van de operatie je gezicht grondig en gebruik geen crème of andere verzorgingsproducten op je gezicht.
  • De dag van de operatie mag je eten en drinken zoals je gewend bent. Je hoeft niet nuchter te zijn, maar koffie raden we af.
  • We raden je af na de operatie zelf auto te rijden, te fietsen of met het openbaar vervoer te reizen. Zorg er daarom voor dat iemand je naar de kliniek brengt en weer ophaalt.

Het herstel van het zicht gaat na een lensimplantatie erg snel. Een dag na de lensimplantatie zal je zicht al een heel stuk verbeterd zijn. Over het algemeen kan je na twee dagen weer autorijden en je dagelijkse werkzaamheden oppakken. De herstelperiode zet zich in de daaropvolgende dagen verder voort. Na enkele weken zijn de ogen volledig genezen van de operatie.

Meestal kan je de dag na de operatie je gebruikelijke activiteiten weer oppakken. De eerste paar weken raden we (water)sporten af. Luister daarbij altijd goed naar je eigen gevoel. Jij weet als beste wanneer je weer tot je gebruikelijke activiteiten in staat bent. Dit geldt ook voor autorijden. Heb je werkzaamheden waarbij veel stof vrijkomt? Of werk je in sterk verontreinigde lucht? Dan adviseren we je dit nadrukkelijk met ons te bespreken. De buitentemperatuur heeft geen invloed op het resultaat van de behandeling.

Brilvervangende chirurgie is mogelijk voor vrijwel iedereen die nu een bril of contactlenzen draagt vanwege bijziendheid, verziendheid of een cilinderafwijking. Van belang is dat je brilsterkte ten minste 12 maanden stabiel is. Verder moet je gezond zijn en geen andere oogheelkundige problemen hebben. De minimumleeftijd is 18 jaar.