PRK

Wat is een PRK behandeling?

Bij een PRK behandeling, ook wel Photo Refractive Keratectomie genoemd, halen we het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies (epitheellaag) weg. Daarna behandelt de oogarts met de excimerlaser (Alcon Wavelight EX500) het hoornvlies tot de juiste sterkte wordt bereikt. De epitheellaag groeit vervolgens op natuurlijke wijze weer aan, zodat je oog weer volledig beschermd is. Het is een pijnloze ingreep, met een herstel van 3 tot 4 dagen, waarbij de ogen ietwat gevoelig tot pijnlijk kunnen zijn. Je kunt waarschijnlijk na 5 dagen weer werken en autorijden.

Wij voeren twee varianten van de PRK behandeling uit:

Advanced PRK behandeling

Bij de Advanced PRK behandeling wordt het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies weggehaald met een ronddraaiend, zacht borsteltje. Vervolgens volgt de sterktecorrectie met de laser.
€ 1295 per oog

Extra optie bij Advanced PRK: Contoura

Extra optie: De Contoura ooglaserbehandeling biedt meer dan een ‘standaard’ laserbehandeling. Lees hier meer over de Contoura laserbehandeling
€ 1495 per oog

Transepitheliale PRK behandeling

De Transepitheliale PRK ooglaserbehandeling is vergelijkbaar met de Advanced PRK behandeling. Echter, in dit geval wordt het epitheel verwijderd met een laser. Vervolgens wordt met dezelfde laser de sterktecorrectie aangebracht.
€ 1445 per oog

Voor wie is een PRK behandeling geschikt?

PRK is geschikt voor 

  • Bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie) of astigmatisme.
  • Leeftijden vanaf 18 jaar
  • Sterktes tussen -7 tot +2
  • Actieve levensstijl

Wat kost een PRK behandeling?

  • Een Advanced PRK behandeling kost €1295 per oog.
  • Een Transepitheliale PRK ooglaserbehandeling kost €1445 per oog.

Een PRK behandeling bij Xpert Clinics Ooglaseren Zeist

Een leven zonder bril of contactlenzen begint met een vooronderzoek. Afhankelijk van je leeftijd en oogconditie, maken we samen een keuze voor een ooglasermethode. Tijdens een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek kijken we of jouw ogen geschikt zijn voor ooglaseren en welke techniek de meest geschikte voor je is.

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Hoe bereid ik me voor op een ooglaserbehandeling? Is ooglaseren pijnlijk? Is ooglaseren veilig? Het antwoord op deze en meer vragen vind je op onze pagina Veelgestelde Vragen.

Veelgestelde vragen