Dit zijn de meest gestelde vragen over ooglaseren en lensimplantatie

Tijdens ons webinar van 3 mei hebben we veel informatie gedeeld en kregen we via de chat ook vele vragen van geïnteresseerde deelnemers. De vijf meest gestelde vragen willen we hier nogmaals delen, zodat je wellicht nog meer duidelijkheid krijgt over een mogelijke ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Is ooglaseren veilig?

Een van de meest gestelde vragen in onze kliniek en tijdens het webinar gaat over de veiligheid. De behandeling bij Xpert Clinics Ooglaseren is altijd veilig en van hoge kwaliteit. De kwaliteit van je hoornvlies is een belangrijke factor in hoe veilig de behandeling is om oogschade te voorkomen. Als wij twijfelen aan de veiligheid, zullen we dat eerlijk zeggen en voeren wij de behandeling niet uit.

Ben ik te oud voor een ooglaserbehandeling?

Elk oog is uniek. Of je oog geschikt is voor een laserbehandeling, is mede afhankelijk van leeftijd, brilsterkte, leesbril, dagelijkse activiteiten en de bouw van je oog. Een eenduidig antwoord is er dus niet. Vaak begint je eigen ooglens rond je 50e levensjaar te verslechteren en krijg je last van beginnende staar of andere kenmerken. In dat geval is het verstandiger om je lens te laten vervangen in plaats van te laseren, want anders sta je binnen enkele jaren weer voor hetzelfde probleem.

Voel ik pijn bij een laserbehandeling?

Afhankelijk van de behandeltechniek kun je enige hinder of lichte pijn ervaren na de behandeling. Bij de meest voorkomende techniek, de FEMTO-LASIK behandeling ervaar je geen enkele pijn en sta je versteld hoe snel je volledig hersteld bent. Voor de (trans)PRK behandelingen geldt dat de eerste paar dagen als gevoelig of soms pijnlijk kunnen worden ervaren. Ook heb je nog een tijdje wazig zicht dat na een week elke dag beter wordt. Het eindresultaat is overigens hetzelfde; superscherp zicht.

Wanneer mag ik weer sporten na een lensvervanging?

In principe mag je de dag na de behandeling alweer sporten en bewegen. Een beetje gezond verstand gebruiken is daarbij aan te raden. Laat de contactsporten nog heel even achterwege tot je ogen goed hersteld zijn. Ook werken en autorijden kan al de dag erna. Houd er wel rekening mee dat je zicht nog een beetje wazig kan zijn de eerste dagen. Als je werkt in een stoffige omgeving, kun je ook beter nog even wachten.

Kom je met sterke cilinder in aanmerking voor een behandeling?

Afhankelijk van alle oogfactoren is het soms mogelijk om met de FEMTO-LASIK techniek te laseren bij een hoge cilinderafwijking. Als dit niet het geval is bieden we je middels een voorzetlens een andere oplossing. Tijdens een vooronderzoek en gesprek met de specialist bespreken we de juiste behandeling uitvoerig.

Webinar terugkijken

Wil je het volledige webinar terugkijken? Dan is dat mogelijk via deze link.