Dit zijn de meest gestelde vragen over ooglaseren en lensimplantatie

Tijdens ons webinar van 3 mei hebben we veel informatie gedeeld en kregen we via de chat ook vele vragen van geïnteresseerde deelnemers. De vijf meest gestelde vragen willen we hier nogmaals delen, zodat je wellicht nog meer duidelijkheid krijgt over een mogelijke ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

Is ooglaseren veilig?

Een van de meest gestelde vragen in onze kliniek en tijdens het webinar gaat over de veiligheid. De behandeling bij Xpert Clinics Ooglaseren is altijd veilig en van hoge kwaliteit. De kwaliteit van je hoornvlies is een belangrijke factor in hoe veilig de behandeling is om oogschade te voorkomen. Als wij twijfelen aan de veiligheid, zullen we dat eerlijk zeggen en voeren wij de behandeling niet uit.

Ben ik te oud voor een ooglaserbehandeling?

Elk oog is uniek. Of je oog geschikt is voor een laserbehandeling, is mede afhankelijk van leeftijd, brilsterkte, leesbril, dagelijkse activiteiten en de bouw van je oog. Een eenduidig antwoord is er dus niet. Vaak begint je eigen ooglens rond je 50e levensjaar te verslechteren en krijg je last van beginnende staar of andere kenmerken. In dat geval is het verstandiger om je lens te laten vervangen in plaats van te laseren, want anders sta je binnen enkele jaren weer voor hetzelfde probleem.

Voel ik pijn bij een laserbehandeling?

Afhankelijk van de behandeltechniek kun je enige hinder of lichte pijn ervaren na de behandeling. Bij de meest voorkomende techniek, de FEMTO-LASIK behandeling ervaar je geen enkele pijn en sta je versteld hoe snel je volledig hersteld bent. Voor de (trans)PRK behandelingen geldt dat de eerste paar dagen als gevoelig of soms pijnlijk kunnen worden ervaren. Ook heb je nog een tijdje wazig zicht dat na een week elke dag beter wordt. Het eindresultaat is overigens hetzelfde; superscherp zicht.

Wanneer mag ik weer sporten na een lensvervanging?

In principe mag je de dag na de behandeling alweer sporten en bewegen. Een beetje gezond verstand gebruiken is daarbij aan te raden. Laat de contactsporten nog heel even achterwege tot je ogen goed hersteld zijn. Ook werken en autorijden kan al de dag erna. Houd er wel rekening mee dat je zicht nog een beetje wazig kan zijn de eerste dagen. Als je werkt in een stoffige omgeving, kun je ook beter nog even wachten.

Kom je met sterke cilinder in aanmerking voor een behandeling?

Afhankelijk van alle oogfactoren is het soms mogelijk om met de FEMTO-LASIK techniek te laseren bij een hoge cilinderafwijking. Als dit niet het geval is bieden we je middels een voorzetlens een andere oplossing. Tijdens een vooronderzoek en gesprek met de specialist bespreken we de juiste behandeling uitvoerig.

Webinar terugkijken

Wil je het volledige webinar terugkijken? Dan is dat mogelijk via deze link.

Wat je kan verwachten bij ooglaseren en lensimplantatie

Een ooglaserbehandeling; vele mensen met slecht zicht hebben het al ooit overwogen. Zeker diegenen die een bril of contactlenzen niet de fijnste uitkomst vinden. Echter durven veel mensen de stap naar een ooglaserspecialist nog niet te maken. Ten onrechte, want als je kiest voor kwaliteit en weet hoe een behandeling in zijn werk gaat, dan zie je snel het licht. Op 3 mei organiseerden we een gratis webinar, waarin oogartsen An-Katrien de Brauwer en Stefan Coppens hun uitgebreide kennis en ervaring hebben gedeeld over ooglaseren en lensimplantatie.

We delen graag het verhaal uit het webinar. Je kunt het webinar ook terugkijken.

Waarom cliënten bij ons komen

Xpert Clinics Ooglaseren, voorheen bekend als Oogkliniek Heuvelrug, is al sinds 2009 een erkend specialist op het gebied van ooglaseren en lensimplantatie. Uit ervaring weten we dat ‘beter zien’ vaak niet de enige reden is waarom cliënten onze kliniek bezoeken. Vaak kunnen ze een bril of contactlenzen niet meer verdragen, voelen ze zich belemmerd in hun bewegingsvrijheid, of vinden ze zichzelf minder mooi met bril, waardoor zelfverzekerdheid en levensgeluk een knauw krijgen. Wat de reden ook is, wij hebben aandacht voor ieders specifieke verhaal en geven een eerlijk advies over de beste oplossing. Want vrij zien is vrij zijn.

Welke behandelingen bieden wij

Je kunt bij ons terecht voor een compleet behandelaanbod. We bieden meerdere typen ooglasering aan en daarnaast ook twee soorten lensimplantaties. Welke behandeling voor jou het meest geschikt is bepalen we in een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek. Dit is mede afhankelijk van leeftijd, brilsterkte, leesbril, dagelijkse activiteiten en de bouw van je oog.

Waarom Xpert Clinics Ooglaseren?

Xpert Clinics Ooglaseren staat al meer dan 12 jaar voor veilige oogzorg van hoge kwaliteit. In een gespecialiseerd team van oogartsen, optometristen en laserconsulenten werken we altijd vakkundig en met aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Want elk oog is maatwerk.

Hoe werkt het behandelproces

Een behandeling in onze kliniek begint altijd met een uitgebreid vooronderzoek. In dit onderzoek van ongeveer 1,5 uur doen we diverse metingen en hebben we een gesprek over je dagelijks leven, je wensen, je zorgen en de mogelijke oplossingen. Samen bepalen we de juiste behandeling waarbij we altijd eerlijk advies geven. Bij twijfels voeren we de ingreep niet uit, want veiligheid en levenskwaliteit staan voorop. Op de dag van behandeling krijg je druppelverdoving. De behandeling zelf duurt slechts 20 minuten. Bij sommige behandelingen kunnen de ogen niet tegelijkertijd behandeld worden. Er zit dan minimaal 1 week tussen beide behandelingen. Na je behandeling mag je direct weer naar huis. Je krijgt nog enkele nazorg-regels mee en een druppelschema. Vervolgens kom je nog regelmatig terug voor controle.

Veelgestelde vragen

Tijdens het webinar hebben deelnemers ook hun vragen mogen stellen aan onze specialisten. De meest gestelde vragen (en de antwoorden) hebben we in dit artikel nogmaals op een rijtje gezet. Heb je zelf nog vragen of wil je weten of je in aanmerking komt voor een laserbehandeling of lensimplantatie? Neem dan contact op met ons.