Ook mét bril nog steeds geen optimaal zicht? Ga dan voor ooglaseren!

Als je verminderd zicht hebt, kan een bril je zicht natuurlijk enorm verbeteren. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je een cilinderafwijking hebt, kun je echter ook met een bril nog steeds verminderd zicht hebben. Een ander bekend probleem is dat je twee brillen nodig kunt hebben; eentje voor dichtbij en eentje voor veraf. In deze gevallen kan ooglaseren bij Xpert Clinics Ooglaseren (voorheen Oogkliniek Heuvelrug) voor jou het perfecte alternatief zijn!

Wat houdt een ooglaserbehandeling in en hoelang duurt deze?

Met een ooglaserbehandeling corrigeren we je sterkteafwijking, zodat je geen bril of contactlenzen meer nodig hebt. De behandeling duurt slechts enkele minuten. Daarna is het zicht weer 100% – en vaak zelfs nog meer. Wakker worden en meteen je dag starten, dat is een heerlijk gevoel! In sommige gevallen is ooglaseren echter niet de beste keus. Daarom is deskundig advies heel belangrijk!

Zijn jouw ogen geschikt om ze te laten laseren?

Om te bepalen of jouw ogen gelaserd kunnen worden is een uitgebreid vooronderzoek nodig. Daarbij kijken we onder andere naar de sterkteafwijking, de kwaliteit van je hoornvlies, de pupilgrootte en het traanvocht. Ook jouw dagelijkse bezigheden, hobby’s en persoonlijke wensen worden besproken. Op basis van dat totaalplaatje geeft de oogarts je advies. Is laseren voor jou niet de beste methode? Misschien is lensimplantatie dan een optie. Wil je binnen 30 minuten weten waar je aan toe bent, dan kun je gratis een quickscan laten doen.

Hoe veilig is ooglaseren?

Maak je geen zorgen: ooglaseren is heel veilig. Oogarts Nico Trap heeft er al jaren ervaring mee: “Bij een ooglaserbehandeling is de kans op complicaties onwijs klein. Om je een idee te geven: complicaties komen bij het dragen van contactlenzen vaker voor dan bij laser. Soms blijft er na het laseren een reststerkte over. Dan kunnen we eventueel een nabehandeling doen.”

Is ooglaseren pijnlijk?

Nee, je oog wordt verdoofd dus van het laseren zelf voel je helemaal niets. Na een PRK behandeling heb je enkele dagen last van pijnlijke, geïrriteerde ogen. Na een Femto-Lasik behandeling heb je hooguit enkele uren een beetje last.

Hoelang duurt het herstel na ooglaseren?

Dat hangt af van de gebruikte techniek. Nico Trap: “Bij PRK ben je een paar dagen uit de running. Maar na Femto-Lasik maak ik vaak mee dat mensen opstaan uit de stoel en zeggen: wauw, ik zie nu al scherp. Het duurt wel vaak nog enkele weken voor het zicht helemaal stabiel is.” Goed om te weten: je moet nog enkele weken speciale oogdruppels gebruiken die helpen het hoornvlies te herstellen.

Waarom kiezen voor Xpert Clinics Ooglaseren?

Vrij zien is vrij zijn. Maar omdat je maar één paar ogen hebt, kun je een laserbehandeling beter aan echte specialisten overlaten. Specialisten die je eerlijk advies geven over wat mogelijk is, maar ook over wat niet mogelijk is en wat je beter niet kunt doen. Daarom nemen onze specialisten echt de tijd voor je. Niet alleen voorafgaand aan de behandeling, maar ook tijdens de behandeling en erna. Alles om ervoor te zorgen dat jij weer op een veilige, comfortabele manier vrij kunt zien én vrij kunt zijn!